Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαχρονικό το θέμα με την καθυστέρηση έργων για την προστασία της ζωής, λέει το ΚΚΕ

Διαχρονικό το θέμα με την καθυστέρηση έργων για την προστασία της ζωής, λέει το ΚΚΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αττική, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Νίκος Καραθανασόπουλος, Πυρκαγιά, Φωτιά, Φωτιά Μάτι Αττικής - Όλο το ρεπορτάζ της φονικής πυρκαγιάς,

«Τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν περάσει δεκάδες ευρωπαϊκά προγράμματα με δισεκατομμύρια ευρώ, τα έργα για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την προστασία της ζωής έχουν πάει στις καλένδες» δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, κάνοντας λόγο για «ευθύνες της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων».

Μιλώντας στην τηλεόραση του «ΣΚΑΪ», ο βουλευτής υπογράμμισε ότι οι ευθύνες αναδεικνύονται σε δύο επίπεδα. Τα ζητήματα που αφορούν την αντισεισμική, αντιπλημμυρική κι αντιπυρική προστασία δεν προχωρούν στη χώρα μας εδώ και χρόνια, είναι πρόβλημα διαχρονικό, που αφορά στον χωροταξικό σχεδιασμό, τις υποδομές, τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα των αρμόδιων υπηρεσιών.

Όσον αφορά τις ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, ο κ. Καραθανασόπουλος επισήμανε ότι, αν υπήρχε σχέδιο, αυτό ήταν μόνο στα χαρτιά κι όχι πάνω στα πραγματικά δεδομένα και γεγονότα.

Ανέφερε ενδεικτικά ότι το έγγραφο της Πολιτικής Γραμματείας προς τη Δασική Υπηρεσία για την προετοιμασία της ενόψει καλοκαιριού δόθηκε στις 25 Μαΐου, δηλαδή 20 μέρες μετά την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Σχετικά άρθρα