Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η κυβέρνηση καταδικάζει τους ανέργους στην πείνα και την απελπισία”

“Η κυβέρνηση καταδικάζει τους ανέργους στην πείνα και την απελπισία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Στρατούλης, ΣΥΡΙΖΑ,

Σχόλιο του Δημήτρη Στρατούλη, Βουλευτή Β’ Αθήνας και υπεύθυνου της ΕΕΚΕ Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, για το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανέργων είναι αποκλεισμένη από τη χορήγηση επιδομάτων ανεργίας:

«Η κυβέρνηση καταδικάζει τους ανέργους στην πείνα και την απελπισία»

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα για το εξευτελιστικά χαμηλό ποσοστό ανέργων, και κυρίως μακροχρόνια ανέργων, στους οποίους χορηγείται επίδομα ανεργίας, είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός δείκτης της κοινωνικής αναλγησίας της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Η κυβέρνηση με την πιστή εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών καταστροφικής λιτότητας, όχι μόνο εκτίναξε τα ποσοστά ανεργίας σε πρωτοφανή ιστορικά επίπεδα για τη χώρα μας, αλλά και στερεί από τους ανέργους και τις οικογένειές τους το δικαίωμα να επιβιώσουν, αφενός με τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος ανεργίας και αφετέρου με τη μείωσή του, για όσους ελάχιστους ανέργους καταφέρουν να το πάρουν, από 461 σε 361 ευρώ το μήνα.

Αυτό που χρειάζονται οι άνεργοι από την κυβέρνηση είναι δουλειές και όχι δούλεμα με δήθεν προγράμματα απασχόλησης που απλά τους ανακυκλώνουν. Μάλιστα, οι άνεργοι πιο επειγόντως απ΄όλα χρειάζονται μέτρα κοινωνικής και οικονομικής στήριξής τους, για να μην «πεθάνουν» από την πείνα και την ανέχεια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει όρους για την επιβίωση των ανέργων, όχι μόνο την επαναφορά του επιδόματος ανεργίας στα 461 ευρώ και τη χαλάρωση των αυστηρότατων προϋποθέσεων χορήγησής του, αλλά κυρίως μέτρα κοινωνικής στήριξής τους (ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αναστολή δανειακών υποχρεώσεων, δωρεάν κάρτα μετακίνησης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, απαγόρευση διακοπής παροχών νερού και ηλεκτρικού ρεύματος κλπ). Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους ίδιους τους ανέργους να κάνουν αυτά τα αναγκαία μέτρα στήριξής τους υπόθεση των δικών τους αγώνων και διεκδικήσεων.

Σχετικά άρθρα