Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωπαίος Επίτροπος: Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να βοηθά τους Έλληνες

Ευρωπαίος Επίτροπος: Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να βοηθά τους Έλληνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αθήνα βρίσκεται από χθες Τρίτη ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τη βοήθεια της Ε.Ε. που παρέχεται στην Ελλάδα μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τις θανατηφόρες πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα.

Ο Επίτροπος ανακοίνωσε ότι η Ιταλία και η Ρουμανία έστειλαν 4 αεροπλάνα ενώ η Κύπρος απέστειλε πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες από χθες άρχισαν να συνδράμουν στις προσπάθειες πυρόσβεσης.

Προσφορές για παροχή βοήθειας προς την Ελλάδα μέσω του μηχανισμού έγιναν επίσης από την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Πορτογαλία, τη Μάλτα και το Μαυροβούνιο.

Σήμερα Τετάρτη ο Κύπριος Επίτροπος Στυλιανίδης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Αλέξη Tσίπρα και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και ακολούθως θα επισκεφθεί τις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές και θα συντονίσει την επιτόπια στήριξη της Ε.Ε.

Το δορυφορικό σύστημα Copernicus της Ε.Ε. έχει επίσης ενεργοποιηθεί για να παρέχει στις ελληνικές αρχές εξειδικευμένους χάρτες ακριβείας.

Παράλληλα, η Επιτροπή εξακολουθεί να συνδράμει άλλα κράτη μέλη που ζήτησαν βοήθεια.

Ο Επίτροπος Στυλιανίδης δήλωσε: «Εδώ στην Αθήνα είχα συνάντηση με τον υπουργό κ. Νίκο Τόσκα προκειμένου να ανταλλάξουμε πληροφορίες σχετικά με τις εξελίξεις.

»Υπογράμμισα ότι η Ε.Ε. θα συνεχίσει να κάνει ό, τι χρειάζεται για να βοηθήσει τους Έλληνες και τις ελληνικές αρχές αυτές τις δύσκολες στιγμές που σπαράζουν καρδιές. Είμαστε όλοι μαζί σ’ αυτό.

»Είναι μια ημέρα πένθους, αλλά από κοινού, ως Ευρωπαίοι, είμαστε αποφασισμένοι να καταπολεμήσουμε αποφασιστικά αυτές τις πυρκαγιές.

»Μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας βοηθήσαμε να κινητοποιήσουμε αεροσκάφη, οχήματα, ιατρικό προσωπικό και πυροσβέστες.

»Είχαμε ακόμη περισσότερες προσφορές για βοήθεια χθες βράδυ και ευχαριστώ όλες τις χώρες που προσέφεραν στήριξη. Προτεραιότητά μας πρέπει να εξακολουθήσει να είναι η παροχή βοήθειας σε όσους επλήγησαν και αυτό για όσο χρόνο χρειαστεί».

Σχετικά άρθρα