Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πάρτι» στο Μαξίμου για την παραδοχή Μητσοτάκη: Τα μνημόνια λήγουν τον Αύγουστο

«Πάρτι» στο Μαξίμου για την παραδοχή Μητσοτάκη: Τα μνημόνια λήγουν τον Αύγουστο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, Πιέρ Μοσκοβισί,

Τα χέρια τους τρίβουν στο Μέγαρο Μαξίμου για την αποστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνέντευξή του στην Suddeutsche Zeitung ότι «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα».

Και τούτο, διότι με τη φράση αυτή ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ – εκτός συνόρων – παραδέχεται αυτό το οποίο όλη η Ευρώπη συνομολογεί τους τελευταίους δύο μήνες και αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Αλέξη Τσίπρα και της Ηρώδου Αττικού.

Ότι δηλαδή στις 20 Αυγούστου ολοκληρώνονται τα μνημόνια και η ελληνική οικονομία περνά σε φάση απαγκόστρωσης από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η αποστροφή αυτή ωστόσο επιβεβαιώνει και το αδιέξοδο που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό η ΝΔ, αφού τόσο ο ίδιος ο αρχηγός της όσο και το σύνολο σχεδόν των στελεχών της το τελευταίο διάστημα – εντός συνόρων – κάνουν λόγο για επικείμενο τέταρτο μνημόνιο.

Ο κ. Μητσοτάκης και ο Αντιπρόεδρός της Κωστής Χατζηδάκης έφτασαν προ λίγων ημερών να έρθουν σε μετωπική σύγκρουση με το σύνολο των θεσμών με αφορμή την διάψευση του Πιερ Μοσκοβισί στα σενάρια περί τέταρτου μνημονίου, χαρακτηρίζοντάς τον ούτε λίγο ούτε πολύ ψεύτη, για να επιστρέψει τον χαρακτηρισμό ο Ευρωπαίος Επίτροπος από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, φέρνοντας σε εξαιρετικά δυσχερή θέση την Πειραιώς.

Μόλις χθες εξάλλου ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ – πάλι εντός συνόρων δηλαδή – επανέλαβε τη ρητορική περί τέταρτου Μνημονίου, για να φθάσει μέσα σε λίγες ώρες να παραδεχθεί στη γερμανική εφημερίδα πως «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα».

Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται διεθνώς, σχολιάζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, έπειτα από τη συνέντευξη του αρχηγού της αντιπολίτευσης στην Suddeutsche Zeitung, όπου δήλωσε ότι «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα».

“Αφού έβγαλε ψεύτες τη μισή Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το σύνολο των θεσμών, επιμένοντας πως η χώρα δήθεν εισέρχεται σε τέταρτο μνημόνιο, μιλώντας σήμερα στην Suddeutsche Zeitung άφησε κατά μέρος τις ασυναρτησίες και δήλωσε πως «στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης για την Ελλάδα», σημειώνει δηκτικά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Και καταλήγει, «καλωσορίζουμε τον επώδυνο συμβιβασμό του κ. Μητσοτάκη με την πραγματικότητα».

«Στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Suddeutsche Zeitung, μόλις δύο μέρες μετά την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ όπου έκανε λόγο για «τέταρτο μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου που θα εκτείνεται για πολλά χρόνια».

«Εμείς λέμε ότι όσο ταχύτερα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο. Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει τίποτε να προσφέρει στη χώρα. Στις 20 Αυγούστου λήγει το τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας. Χρειαζόμαστε μια νέα κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα στο μέλλον:», ανέφερε χαρακτηριστικά στη γερμανική εφημερίδα ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάνοντας στροφή 180° στη μέχρι στιγμής πολιτική τακτική του.

Σχετικά άρθρα