Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για ζώνες ανομίας στην Αθήνα κάνει λόγο η ΝΔ

Για ζώνες ανομίας στην Αθήνα κάνει λόγο η ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναρχικοί, Αντιεξουσιαστές, Εξάρχεια, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Νέα Δημοκρατία,

Για «ανοχή στη βία και στους μπαχαλάκηδες», λόγω της οποίας έχουν δημιουργηθεί ζώνες ανομίας στο κέντρο της Αθήνας όπου αποκλείεται η ελεύθερη οικονομική και πολιτιστική δραστηριότητα κατηγορεί την κυβέρνηση ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Με αφορμή επεισόδια στην περιοχή του Πολυτεχνείου που προκάλεσαν την εσπευσμένη φυγή εκατοντάδων θεατών από το 8ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ο κ. Χαρακόπουλος σημείωσε ότι «για άλλη μια φορά, οι “συλλογικότητες” του κ. Τόσκα πέτυχαν, με μολότοφ και πετροπόλεμο, να αποδείξουν ποιος έχει τον έλεγχο στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων».

Και συνέχισε: «Στον ακήρυχτο πόλεμο που παρακολουθούμε επί χρόνια, σειρά είχαν τώρα να κινδυνεύσουν εκατοντάδες ανυποψίαστοι θεατές που προσήλθαν στο φεστιβάλ κινηματογράφου που διεξάγεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

»Οι συμπολίτες μας, που έφυγαν τρομοκρατημένοι προσπαθώντας να διασωθούν, εν μέσω εκρήξεων και δακρυγόνων, αντιλήφθηκαν στην πράξη πόση αξία έχουν οι διαβεβαιώσεις του κατ’ ευφημισμόν υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Κατά τον κ. Χαρακόπουλο, «η θλιβερή αλήθεια είναι ότι η ανοχή της κυβέρνησης στη βία και σε κάθε είδους μπαχαλάκηδες έχει δημιουργήσει τεράστιες ζώνες ανομίας, όπου αποκλείεται η ελεύθερη οικονομική ή πολιτιστική δραστηριότητα», ενώ όπως ισχυρίζεται, «επιβεβαιώνεται, δυστυχώς, απόλυτα η αγωνία που εξέφρασαν στην πρόσφατη επιστολή τους οι κάτοικοι των Εξαρχείων, στην οποία καταγγέλλεται η απουσία των οργάνων της Πολιτείας».

Επισημαίνοντας ότι «οι μόνοι που συνεχίζουν πεισματικά να αρνούνται να παραδεχθούν το μέγεθος του προβλήματος και να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους είναι οι αρμόδιοι της κυβέρνησης, υπογραμμίζει ότι «για τη Νέα Δημοκρατία, ο νόμος και η τάξη έχουν καθολική ισχύ, και ως κυβέρνηση θα εξασφαλίσει ότι θα τηρούνται παντού».

Σχετικά άρθρα