Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκληραίνει τη στάση της η Ελλάδα απέναντι στη Ρωσία: Θα απαντάμε αποφασιστικά σε θέματα εθνικής κυριαρχίας

Σκληραίνει τη στάση της η Ελλάδα απέναντι στη Ρωσία: Θα απαντάμε αποφασιστικά σε θέματα εθνικής κυριαρχίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, Διπλωματικό Σώμα, Κατασκοπεία, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Νίκος Κοτζιάς, Πράκτορες, Ρωσία, Ρωσική Πρεσβεία, Σεργκέι Λαβρόφ, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά σε θέματα εθνικής κυριαρχίας» διαμηνύει στη Μόσχα η Αθήνα όπως τόνισε κυβερνητικός αξιωματούχος μετά την έκτακτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εξωτερικών στην οποία δόθηκε έμφαση στην κρίση με τη Ρωσία. Η συνάντηση των κ. Τσίπρα και Κοτζιά διήρκεσε μιάμιση ώρα.

«Κατά τη συζήτησή τους, υπογράμμισαν πως η Ελλάδα θα απαντά αποφασιστικά όποτε θίγεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, τονίζοντας ωστόσο ότι η κυβέρνηση ακολουθεί και θα συνεχίσει να ακολουθεί την πάγια πολιτική της για προώθηση των σχέσεων με την Ρωσία σε διμερές και πολυμερές επίπεδο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το βλέμμα τώρα είναι στραμμένο για το τι μέλλει γενέσθαι σχετικά με την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.

Τον πρωθυπουργό είχε καλέσει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρώσος ΥΠΕΞ ήταν «προπομπός» της επίσκεψης αυτής.

Επίσης, υπάρχει ανησυχία για τις επιπτώσεις της διπλωματικής κρίσης στον τουρισμό και στην οικονομία, ενώ η κυβέρνηση αναμένει τα αντίποινα της Ρωσίας, δηλαδή την απέλαση Ελλήνων διπλωματών, τις αμέσως επόμενες ώρες.

Την ακύρωση της επίσκεψης του Σεργκέι Λαβρόφ ανακοίνωσε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ νωρίτερα την Πέμπτη, μιλώντας στο πρακτορείο TASS.

Σύμφωνα με τους Ρώσους η ημερομηνία που είχε προταθεί από την ελληνική πλευρά δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Επιπλέον, ο Ρώσος πρέσβης ανέφερε ότι η Ρωσία σκοπεύει να απελάσει Έλληνες διπλωμάτες σε αντίποινα για την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών προ ημερών από την ελληνική πλευρά, χωρίς ωστόσο να αποσαφηνίσει τον αριθμό και την ημερομηνία απέλασης.

«Δεν μιλάει για ακύρωση ο Ρώσος πρέσβης, αλλά για το ακατάλληλο της στιγμής για την επίσκεψη του Λαβρόφ» αποσαφήνιζαν πάντως οι ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Σχετικά άρθρα