Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ομάδα Λαζαρίδη – Κρανιδιώτη προετοιμάζει το κλίμα για εκλογές το φθινόπωρο

Η ομάδα Λαζαρίδη – Κρανιδιώτη προετοιμάζει το κλίμα για εκλογές το φθινόπωρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Εκλογές, Φαήλος Κρανιδιώτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης,

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση αυτή έχει φάει τα ψωμιά της και δεν αντέχει άλλο. Ειδικά με τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ που δεν συνιστούν πλέον στέρεο δεκανίκι, το αντίθετο θα λέγαμε, το Μαξίμου προετοιμάζει την κοινή γνώμη για το φθινόπωρο που έρχεται με όλες τις κυριακάτικες εφημερίδες να δημοσιεύουν σενάρια και “μυστικές εισηγήσεις” για κάλπες μετά το καλοκαίρι, πράγματα δηλαδή γνωστά στους αναγνώστες του tribune αφού τα έχουμε γράψει εδώ και καιρό, προβλέποντας μάλιστα και ολοκληρωτική ήττα της κυβέρνησης.

Στην ίδια γραμμή και το σάιτ του Φαήλου Κρανιδιώτη, το antinews, το οποίο θεωρεί πράγμα βέβαιο τις εκλογές:

Εδώ και μήνες γράφουμε στο antinews ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και δεν θα κάνει… παρέλαση τον Οκτώβριο αν πάει δε για νέα μέτρα. Εδώ και πολύ καιρό λέμε ότι οι πρόωρες εκλογές θα είναι αναπόφευκτες αν στη Βουλή κατατεθούν νέα μέτρα λιτότητας που οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση τον ελληνικό λαό.

Είναι ίσως και υποχρέωση της κυβέρνησης, αν πιεστεί από την τρόικα να τσακιστούν για άλλη μια φορά τα λαϊκά στρώματα και οι μικρομεσαίοι που συνήθως πλήττονται, να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Μπορεί να είναι επώδυνο κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορεί ούτε η χώρα ούτε ο Αντ. Σαμαράς να είναι όμηροι των δανειστών που όλο απαιτούν και περισσότερο. Δεν είναι δυνατόν να μιλάνε για νέες περικοπές και για νέους φόρους όταν οι Έλληνες έχουν χάσει το 1/3 του εισοδήματός τους και 1,5 εκατ. τουλάχιστον άνεργοι κοιτάνε αποσβολωμένοι την κατάσταση της χώρας.

Με πιο θράσος θα απαιτήσουν οι τροικάνοι περισσότερα από αυτά που έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει η Ελλάδα και τα οποία μάλλον θα πρέπει να αλλάξουν διότι οι εξελίξεις στην ελληνική κοινωνία είναι ραγδαίες;

Η κυβέρνηση, αυτή είναι η πραγματικότητα, θέλει να την… κάνει. Τα νέα μέτρα που ζητάνε οι δανειστές, οι κατασχέσεις κατοικιών για χρέη στο Δημόσιο και στις Τράπεζες, όπως και τα “κόκκινα δάνεια” συνιστούν εκρηκτικό κοκτέιλ που μπορεί να σκάσει στα χέρια του Αντώνη Σαμαρά με απρόβλεπτες συνέπειες. Στο Μαξίμου σκέφτονται ότι ήρθε η ώρα να φεύγουν, πριν τους πάρει στο κυνήγι ο λαός, διότι γνωρίζουν ότι αυτά που έρχονται θα ξαναβγάλουν τους Έλληνες στους δρόμους κι αυτή τη φορά οι… μούντζες θα είναι πολιτικός πολιτισμός μπροστά σε αυτά που φοβούνται.

Θέλουν, λοιπόν, να πετάξουν την καυτή πατάτα στον Αλέξη Τσίπρα και να τον αφήσουν να περάσει κάποιους δύσκολους μήνες, να αποτύχει, ώστε να επιστρέψουν σύντομα δικαιωμένοι και… σωτήρες (ξανά).

Το ρεπορτάζ είναι μεγάλο, αλλά δεν το γράφουμε όλο σε αυτή την ανάρτηση…

Σχετικά άρθρα