Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη γλώσσα έχει ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα – Να μετρά τα λόγια του γιατί δεν είναι σε θέση!

Μεγάλη γλώσσα έχει ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα – Να μετρά τα λόγια του γιατί δεν είναι σε θέση!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διπλωματικό Σώμα, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία, Τουρκική Πρεσβεία,

«Δεν είναι ανεκτή η ατιμωρησία», τόνισε ο Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ, μιλώντας σε εκδήλωση στην τουρκική πρεσβεία για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία, αναφερόμενος στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς.

Στην ομιλία του, όπως ανέφερε ο ΑΝΤ1 ο Τούρκος πρέσβης κάλεσε την χώρα μας να συνεργαστεί σθεναρά και υπογράμμισε ότι οι δικαστικές αποφάσεις να μην εκδοθούν οι 8 λειτουργούν ως όργανο ατιμωρησίας.

Σημείωσε ότι παραβιάζεται το δικαίωμα των θυμάτων των πραξικοπηματιών να τύχουν δικαίωσης και υποστήριξε ότι οι 8 ήταν αναπόσπαστα μέλη της ομάδας που επιχείρησε να συλλάβει τον Πρόεδρο Ερντογάν στην Μαρμαρίδα εκείνη τη νύχτα.

«Αναμέναμε από την Ελλάδα να μην λειτουργήσει ως όργανο ατιμωρησίας των «8», η συμμετοχή των οποίων στην απόπειρα πραξικοπήματος δεν αμφισβητείται.

»Ατιμωρησία σε τέτοιου είδους αδικήματα δεν είναι ανεκτή σε ένα κράτος δικαίου.

»Αναμένουμε ισχυρή συνεργασία από τους γείτονές μας, που επίσης υπέφεραν από πραξικοπήματα στο παρελθόν»

Σύμφωνα με τον ANT1, τουρκικές διπλωματικές πηγές, ισχυρίστηκαν ότι δεν υπάρχει ευθεία σύνδεση της υπόθεσης των «8» με τους 2 φυλακισμένους Έλληνες αξιωματικούς αλλά απέφυγαν να προβλέψουν πότε θα κινηθούν οι δικαστικές διαδικασίες στην Αδριανούπολη (απαγγελία κατηγορητηρίου κτλ).

Σχετικά άρθρα