Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Τράπεζα Πειραιώς «αδειάζει» Μητσοτάκη-Μαρινάκη για το δάνειο των αδελφών του πρωθυπουργού

Η Τράπεζα Πειραιώς «αδειάζει» Μητσοτάκη-Μαρινάκη για το δάνειο των αδελφών του πρωθυπουργού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Βαγγέλης Μαρινάκης, Εφημερίδα Παραπολιτικά, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων Οφειλών, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζες,

Η Τράπεζα Πειραιώς διαψεύδει την εφημερίδα Παραπολιτικά του Ευάγγελου Μαρινάκη για δήθεν χαριστική ρύθμιση στο δάνειο των δυο αδελφών του πρωθυπουργού και «αδειάζει» τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε προαναγγείλει και στη συνέχεια υιοθέτησε το σχετικό δημοσίευμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε σχέση με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», που αφορά ρύθμιση δανεισμού εταιρείας (σ.σ. που ανήκει σε δύο από τους αδελφούς του Πρωθυπουργού) το έτος 2016, η Τράπεζα Πειραιώς υπενθυμίζει ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο δεν της επιτρέπει να σχολιάσει στοιχεία των πιστούχων της.

Η Τράπεζα ρυθμίζει ετησίως πάνω από 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχειρηματικές και προσωπικές οφειλές χρησιμοποιώντας μια πλειάδα λύσεων, εγκεκριμένων σύμφωνα με την τυπολογία της Τράπεζας της Ελλάδος και τις εσωτερικές διαδικασίες της, με όρους υποστηρίξιμους από τους δανειολήπτες, οι οποίες αποσκοπούν στην προσωρινή ή μακροπρόθεσμη βιώσιμη εξυπηρέτηση της οφειλής και την παράλληλη ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση, η Τράπεζα δεν υιοθετεί ούτε εφαρμόζει ρυθμίσεις που είναι ή θα μπορούσαν να θεωρηθούν προνομιακές.

Η Τράπεζα έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία εσωτερικής επιθεώρησης προκειμένου να διερευνήσει την πιθανή προέλευση των επικαλούμενων στο δημοσίευμα στοιχείων.

Σχετικά άρθρα