Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλος Πρέσβης: Αρχίζει νέα περίοδος για την Ελλάδα – Θα είμαστε στο πλευρό της

Γάλλος Πρέσβης: Αρχίζει νέα περίοδος για την Ελλάδα – Θα είμαστε στο πλευρό της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γαλλική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Κριστόφ Σαντεπί, Μνημόνιο,

Η έξοδος από το τρίτο πρόγραμμα είναι μεγάλη στιγμή. Αρχίζει μια νέα περίοδος για την Ελλάδα και η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της» τόνισε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί στο πλαίσιο της εθνικής επετείου της 14ης Ιουλίου για την «Πτώση της Βαστίλης» που γιορτάζεται το βράδυ της Παρασκευής στους κήπους της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής.

Ειδικότερα, ο κ. Σαντεπί τόνισε ότι η γαλλική πρεσβεία θα εργαστεί για την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνογαλλικών σχέσεων με έμφαση στην ανάπτυξη των επενδύσεων και στην υποστήριξη της ελληνικής νεολαίας, ώστε να σταματήσει το «brain draιn».

«Αυτό προσπαθούμε με τη λειτουργία του δικτύου Mazinnov» υπογράμμισε.

Υπενθυμίζεται πως το ελληνογαλλικό δίκτυο καινοτομίας Mazinnov είναι μια πρωτοβουλία της πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα για την συνεργασία μεταξύ καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων και γαλλικών φορέων, με στόχο τη δικτύωση και την υποστήριξή τους.

Τέλος, ο πρέσβης αναφέρθηκε στην επιλογή του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να εκφράσει την προσήλωσή του στην Ευρώπη από την Αθήνα, από τον λόφο της Πνύκας «για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης και της προστατευτικότητας».

«Πρέπει να αντισταθούμε στον εθνικισμό και στον λαϊκισμό, να υποστηρίξουμε την πολυμέρεια που βάλλεται σήμερα καθώς και τη διεθνή συνεργασία. Για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη και τον κόσμο» είπε κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του ο πρέσβης.

Σχετικά άρθρα