Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γκάφα της Βούλτεψη: Αναιρεί τους λόγους της επίταξης και βάλλει κατά Καραμανλή (βίντεο)

Γκάφα της Βούλτεψη: Αναιρεί τους λόγους της επίταξης  και βάλλει κατά Καραμανλή (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Βίντεο, ΔΕΗ, Κώστας Καραμανλής, Σοφία Βούλτεψη,

Η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ και στον Σπύρο Μάλλη για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ αφού είπε όλα τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την απόφαση αυτή είπε το εξής καταπληκτικό.

Ότι προχώρησαν στην επιστράτευση γιατί κινδυνεύει η χώρα με μπλακ άουτ από την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ αλλά στην απεργία αυτή μετέχουν μόνο το… 35% ενώ οι υπόλοιποι, δηλαδή το 65% των εργαζομένων πάει στην δουλειά του.

Εδώ υπάρχει μία τεράστια γκάφα.

Πρώτη εξήγηση: Η κυρία Βούλτεψη δίνει λάθος νούμερα για την συμμετοχή της απεργίας οπότε είναι μία ανθρώπινη γκάφα

Δεύτερη εξήγηση: Όντως τα νούμερα αυτά ισχύουν αλλά η ΔΕΗ είναι μία τόσο κατεστραμμένη εταιρεία που δεν μπορεί να παρέχει ρεύμα όταν απεργεί το 35% των εργαζομένων. Οπότε είναι μία πολιτική γκάφα

Τρίτη εξήγηση: Τα νούμερα ισχύουν, δηλαδή το 35% απεργεί, αλλά η κυβέρνηση προχωρά σε επιστράτευση όχι γιατί υπάρχει πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση της χώρας αλλά για κάμψει τις αντιδράσεις όπως την κατηγορεί η αντιπολίτευση και να δείξει αποφασιστικότητα. Οπότε μιλάμε για ακόμη μεγαλύτερη πολιτική γκάφα.

Όμως η κυρία Βούλτεψη στην αγωνία της να στηρίξει την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου στην κρίσιμη αυτή στιγμή όπου ακόμα και η Εκκλησία στέκεται απέναντι στην απόφασή της να ιδιωτικοποιήσει την ΔΕΗ  “έδωσε” σκληρά τον Κώστα Καραμανλή.

Η κυρία Βούλτεψη δήλωσε στην ίδια εκπομπή ότι “ήταν οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης η απελευθέρωση της ενέργειας και πράγματι δεν βρισκόταν το πολιτικό θάρρος να αντιμετωπίσει κανείς αυτές τις συντεχνίες που είναι και μειοψηφία στον ίδιο τους τον κλάδο”.

Δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή δεν είχε το πολιτικό θάρρος να συγκρουστεί με μία συντεχνία που είναι και μειοψηφία.

Άρα τώρα ο Αντώνης Σαμαράς αναγκάζεται να κάνει αυτά που δεν είχε το πολιτικό θάρρος να κάνει ο Κώστας Καραμανλής.

Το απόσπασμα της δήλωσης είναι απομαγνητοφωνημένο από το βίντεο των δηλώσεων της Σοφίας Βούλτεψη και το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι στο  4:48” – 5:09”:

“Τι έχουμε τραβήξει 20, 30 χρόνια με την ΔΕΗ!… και αυτό το θέμα χρόνιζε 10 χρόνια. Ήταν οδηγία της Ευρωπαικής Ένωσης η απελευθέρωση της ενέργειας και πράγματι δεν βρισκόταν το πολιτικό θάρρος να αντιμετωπίσει κανείς αυτές τις συντεχνίες που είναι και μειοψηφία στον ίδιο τους τον κλάδο. Διότι ένα 35% απεργεί. Οι υπόλοιποι πάνε στην δουλειά τους”.

Σχετικά άρθρα