Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταπέλτης κατά Καραμανλή και Σημίτη ο Νότης Μηταράκης

Καταπέλτης κατά Καραμανλή και Σημίτη ο Νότης Μηταράκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σημίτης, Νότης Μηταράκης,

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή της ελληνικής πολιτικής σκηνής ο Νότης Μηταράκης τολμά και πετάει βόμβες κατά του Κώστα Σημίτη αλλά και του Κώστα Καραμνλή για την οικονομική πολιτική που ακολούθησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Φυσικά επειδή ο Νότης Μηταράκης είναι έξυπνος πολιτικός δεν τους κατονόμασε, αλλά τους φωτογράφισε κανονικά.

Που έγιναν όλα αυτά; Χθες κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση με θέμα: «Η λύση για το δημόσιο χρέος και η προοπτική της ανάπτυξης» που συνδιοργάνωσαν το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας και το Κ.Ε.Π.Ε.

Εκεί λοιπόν πέταξε τις βόμβες κατά του Κώστα Σημίτη και του Κώστα Καραμανλή.

Σχολιάζοντας τον πυρήνα της οικονομικής πολιτικής που ακολούθησαν, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στην σημερινή κρίση, που το “τίμημά της είναι βαρύ για των χώρα”, κατήγγειλε τον αλόγιστο δανεισμό στον οποίο προχωρούσαν.

Συμπληρώνοντας με νόημα ο κύριος Μηταράκης ότι τροφοδοτούσαν την υπέρμετρη κατανάλωση και δεν έδιναν έμφαση στους παραγωγικούς κλάδους.

Στην συνέχεια κατηγόρησε και τους δύο κυβερνήτες ότι με αυτόν τον τρόπο οδηγούσαν σε αύξηση του ΑΕΠ αλλά με όρους μεγέθυνσης, που στα απλά οικονομικά, τους κατηγορεί για οικονομία “φούσκα” που αναγκαστικά έσκασε.

Μία φούσκα που που οδήγησε στην φθορά της ανταγωνιστικότητας σύμφωνα με τον κύριο Μηταράκη ολοκληρώνοντας έτσι, ίσως την πιο σκληρή κριτική που έχει ακουστεί για τους δύο πρωθυπουργούς που κυβέρνησαν από το 1996 έως και το 2009 την χώρα.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχουν υπάρξει αντιδράσεις σημιτικών ή καραμανλικών στελεχών.

Δείτε πως μεταφέρει ο έγκυρος ΣΚΑΪ το απόσπασμα με τις δηλώσεις – βόμβα του Νότη Μηταράκη:

Το τίμημα της κρίσης που πληρώνει η χώρα ήταν βαρύ, είπε ο υφυπουργός, αλλά ο αγώνας τώρα είναι σ΄ αυτό το περιβάλλον να υλοποιήσουμε σημαντικές νέες επενδύσεις, να διατηρήσουμε την θετική πορεία των εξαγωγών, προσπάθεια που απαιτεί διαρθρωτικές αλλαγές» υπογράμμισε.

Ο υφυπουργός ανέφερε την θέση του ότι η χώρα μας εδώ και δεκαετίες λειτουργούσε με παθογένειες. Υιοθετώντας ένα παραγωγικό μοντέλο στηριγμένο στον αλόγιστο δανεισμό και την υπέρμετρη κατανάλωση. Που έδινε έμφαση στους μη παραγωγικούς κλάδους και δραστηριότητες. Ένα μοντέλο που οδήγησε ναι μεν σε αύξηση του ΑΕΠ, αλλά με όρους απλής μεγέθυνσης. Μια μεγέθυνση με φθορά της ανταγωνιστικότητας και υψηλό δανεισμό.

;

mitarakis skai

Σχετικά άρθρα