Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κυριάκος το… τερμάτισε: Η ΔΕΗ δεν αποκρατικοποιείται αλλά… πωλείται

Ο Κυριάκος το… τερμάτισε: Η ΔΕΗ δεν αποκρατικοποιείται αλλά… πωλείται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, ΔΕΗ, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Ντόρα Μπακογιάννη,

Τον τετραγωνισμό του κύκλου στο θέμα της ΔΕΗ καταφέρνει με τις σημερινές του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακούστε τι δήλωσε: “Η ΔΕΗ δεν αποκρατικοποιείται, πωλείται το 30% της επιχείρησης έτσι ώστε να δημιουργηθεί ανταγωνισμός”… εξήγησε ο υπουργός μιλώντας σε ραδιόφωνο.

Και επειδή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι της ελεύθερης και του ανταγωνισμού προφανώς θεωρεί ανταγωνισμό να πάρει ο ιδιώτης ένα κομμάτι της κρατικής ΔΕΗ και όχι ο ιδιώτης να ξεκινήσει κάτι από την αρχή δικό του με νόμους που θα του το επιτρέπουν επί ίσοις όροις με την κρατική.

Όπως ελεύθερος ανταγωνισμός κατά την Μητσοτάκειο λογική είναι να δίνεις προίκα και τους πελάτες αναγκαστικά μαζί με τον σταθμό και όχι ο ιδιώτης να δίνει ανταγωνιστικές τιμές και να επιλέγει ο καταναλωτής.

Τέλος στην ίδια συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ανερυθρίαστα ότι η πραγματικότητα είναι πως το δημόσιο δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πετύχει πραγματική εξυγίανση δημόσιας επιχείρησης προκείμενου να υπάρξει όφελος και για τον πολίτη.

Μία δήλωση που κανονικά σε άλλη χώρα θα τον οδηγούσε σε παραίτηση!

Αφού δηλώνει επίσης ανοικτά ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά δεν μπορεί να εξυγιάνει έναν δημόσιο οργανισμό και τον πουλά τώρα λόγω… ανικανότητας.

Όπως και η κυβέρνηση Καραμανλή όπου η αδερφή του ήταν αντιπρόεδρος, και δεν είχαν και την πίεση της οικονομικής κρίσης, ήταν ανίκανη κυβέρνηση αφού δεν μπόρεσε να εξυγιάνει έναν δημόσιο οργανισμό.

Σχετικά άρθρα