Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέλος το Κίνημα Αλλαγής για Το Ποτάμι – Ακολουθεί συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τέλος το Κίνημα Αλλαγής για Το Ποτάμι – Ακολουθεί συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κίνημα Αλλαγής, ΠΑΣΟΚ, Σταύρος Θεοδωράκης, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Την αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε η Μεγάλη Συνέλευση των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού, εγκρίνοντας τη σχετική εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Σταύρου Θεοδωράκη.

Το «διαζύγιο» υπερψηφίστηκε από 97 μέλη της Συνέλευσης, ενώ εναντίον της σχετικής πρότασης τάχθηκαν 16 στελέχη του κόμματος. Πέντε μέλη, παράλληλα, ψήφισαν λευκό.

Η ΜΕΣΥΑ αποφάσισε, επιπλέον, τη διεξαγωγή συνεδρίου τον προσεχή Οκτώβριο, για την έγκριση των νέων πολιτικών θέσεων, τις προοπτικές των πολιτικών συνεργασιών και την εκλογή νέων ηγετικών οργάνων.

Κατά την παρέμβασή του, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα σενάρια περί συμμετοχής σε κυβέρνηση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως είναι «υβριστικό να λέγεται ότι το Ποτάμι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ».

Περιγράφοντας τους λόγους αποχώρησης από τον κεντροαριστερό φορέα, προσέδωσε ιδιαίτερη σημασία στην αδυναμία διεύρυνσης των δυνάμεων του Κινήματος Αλλαγής, διαβεβαιώνοντας ότι το «διαζύγιο» αποτελεί αυτή τη στιγμή την πλέον ενδεδειγμένη λύση.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ΜΕΣΥΑ, παρέμβαση υπέρ της παραμονής πραγματοποιήθηκε από τους Μίλτο Κύρκο και Γιάννη Μεϊμάρογλου.

Τα δύο στελέχη αξίωσαν την παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής, υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους, οι οποίοι αφορούν:

α. τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης

β. την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα

γ. την αναμόρφωση της γεωργίας

δ. την τόνωση του τουρισμού

ε. τη διαμόρφωση ενός νέου ενεργειακού πλαισίου

Ταυτόχρονα, πρότειναν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των παραπάνω μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα περιλαμβάνει τις δράσεις των πρώτων 100 ημερών, του ενός χρόνου και των τριών επόμενων ετών.

Τι είπαν τα στελέχη

Ο Γ. Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν.

O Σπ. Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.

O Σπ. Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής-, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και διευκρίνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι».

Σχετικά άρθρα