Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέμβαση ΝΑΤΟ για τους 2 στρατιωτικούς: Τι είπαν Τσίπρας με Στόλντενμπεργκ

Παρέμβαση ΝΑΤΟ για τους 2 στρατιωτικούς: Τι είπαν Τσίπρας με Στόλντενμπεργκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Αλέξης Τσίπρας, Γενς Στόλτενμπεργκ, Δημήτρης Κουκλατζής, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Σκόπια,

Την παρέμβαση του γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ για το θέμα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Μητρετώδη και Κούκλατζη, που εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία εδώ και τρεισήμισι μήνες χωρίς κατηγορίες εξασφάλισε ο Ελληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Γενς Στόλτενπμεργκ το ΝΑΤΟ να λάβει πιο ενεργό ρόλο στην κατεύθυνση επίλυσης του ζητήματος της κράτησης των δύο, δεδομένου ότι πρόκειται για δύο χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ και με βάση το άρθρο 1 της Συμμαχίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επίσης το θέμα της συμφωνίας Αθήνας-Σκοπίων. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως, με βάση τη συμφωνία που υπάρχει, το πλαίσιο είναι σαφές ότι χρειάζεται να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται στην συμφωνία, προκειμένου να σταλεί η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ. Σε αυτό το πλαίσιο συμφωνεί και το ΝΑΤΟ.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα και στην ενημέρωση που έκανε στη Σύνοδο, κάτι που αποτελεί τη διασφάλιση για τις ελληνικές θέσεις στο πλαίσιο της διαδικασίας της συμφωνίας.
Ο πρωθυπουργός ανέπτυξε εκτενώς το ζήτημα της τουρκικής παραβατικότητας στο Αιγαίο και ζήτησε στη βάση του άρθρου 1 της Συμμαχίας, να αναλάβει πρωτοβουλίες και το ΝΑΤΟ, ώστε να πάψουν οι προκλήσεις.

Σχετικά άρθρα