Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Fake news: Άρθρο συμβούλου του Μητσοτάκη βαφτίστηκε μελέτη του Ινστιτούτου Brookings

Fake news: Άρθρο συμβούλου του Μητσοτάκη βαφτίστηκε μελέτη του Ινστιτούτου Brookings
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Αναδιάρθρωση Χρέους, Κώστας Καραμανλής, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, Οικονομική Ανάπτυξη,

Το γύρο του διαδικτύου κάνει από το πρωί μία υποτιθέμενη ανάλυση του Ινστιτούτου Brookings, η οποία περνάει από γενεές δεκατέσσερις τη συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους που επετεύχθη στο Eurogroup της περασμένης εβδομάδας, σημειώνοντας πως “η γραβάτα του Τσίπρα δεν δικαιολογείται από την απόφαση του Eurogroup”.

Το επίμαχο άρθρο, το οποίο τιτλοφορείται με το ερώτημα “είναι η συμφωνία για το ελληνικό χρέος βιώσιμη ή απλά κλωτσάει το κουτάκι παρακάτω;” και σε πολλά σημεία του επιμένει πως αυτό που πέτυχε ο Αλέξης Τσίπρας είναι “ένα τέταρτο μνημόνιο” έσπευσαν να αναδημοσιεύσουν μεγάλες ιστοσελίδες που στηρίζουν αναφανδόν τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας, όπως το protothema.gr και iefimerida.gr, εμφανίζεται ως έκθεση του μεγάλου αμερικανικού Ινστιτούτου, “ντύνοντάς” το με αυτόν τον τρόπο τόσο με ανυικειμενικότητα όσο και με “επιστημοσύνη”.

Η εν λόγω “ανάλυση” υιοθετεί όλων παραδόξως μία προς μία όλες τις θέσεις που έχει εκφράσει η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση, δεδομένου ότι ο διεθνής αντίκτυπος της συμφωνίας για την ελάφρυνση χρέους σε διεθνές επίπεδο και στον παγκόσμιο Τύπου έχει υπάρξει εξαιρετικά θετικός, χαρακτηρίζοντας τη συμφωνία “ιστορική”.

Μία καλύτερη ματιά ωστόσο στο άρθρο αποκαλύπτει τα χαλκεία.

Και τούτο, διότι δεν πρόκειται για καμία έκθεση του Ινστιτούτου Brookings αλλά για άρθρο – ανάλυση του γνωστού για τις ακραίες νεοφιλελεύθερες θέσεις του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιά και συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θεόδωρου Πελαγίδη.

Η επίμαχη διαστρέβλωση έρχεται την ώρα που από την απόφαση για την ελάφρυνση του χρέους και μετά ο παγκόσμιος Τύπος έχει πλημμυρίσει με θετικά και διθυραμβικά ρεπορτάζ για την επιστροφή της Ελλάδας και τους χειρισμούς της κυβέρνησης καθώς και για τη συμφωνία με την πΓΔΜ, ενώ την ίδια ώρα έχει καταβαραθρωθεί το διεθνές προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη με αφορμή τη στάση του στη συμφωνία με την πΓΔΜ.

Ποιος είναι όμως ο Θεόδωρος Πελαγίδης;

Εάν κάποιος έχει διαβάσει το βιβλίο του καθηγητή Θεόδωρου Πελαγίδη κα συμβούλου του Προέδρου της ΝΔ, Μέση Γη, είναι αρκετό για να αντιληφθεί ότι στο πρόσωπό του συμπυκνώνεται το αντικοινωνικό μένος του Κυριάκου Μητσοτάκη και το νεοφιλελεύθερο αμόκ της Μιράντας Ξαφά.

Σε αυτό ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη τάσσεται ανοιχτά υπέρ της κατάργησης της δημόσιας δωρεάν Παιδείας και Υγείας μέχρι την πλήρη συντριβή της αγοράς εργασίας προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Η πλήρης ταύτιση απόψεων Κυριάκου Μητσοτάκη και Θεόδωρου Πελαγίδη για την πλήρη διάλυση του κοινωνικού κράτους έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις ακόμα και εντός της ΝΔ στο παρελθόν, ενώ τίποτα δε φαίνεται να έχει αλλάξει μέχρι σήμερα. (Διαβάστε αναλυτικά: Βράζει η ΔΑΚΕ – Ο Μητσοτάκης σέρνεται πίσω από τον Πελαγίδη για δίδακτρα στα σχολεία)

Ο ίδιος εξάλλου ο κ. Πελαγίδης έχει εξαπολύσει σφοδρή επίθεση κατά του Κώστα Καραμανλή, χαρακτηρίζοντας τη ΝΔ πριν την ανάληψη ηγεσίας από τον κ. Μητσοτάκη ως «κενό κόμμα-κέλυφος ενός παραποιημένου και νόθου ψευτοκαραμανλισμού». (Διαβάστε αναλυτικά: Σπίρτα στην πυριτιδαποθήκη της ΝΔ ο μυστικοσύμβουλος του Μητσοτάκη και ο «ψευτοκαραμανλισμός», προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις εντός της γαλάζιας παράταξης.

Σχετικά άρθρα