Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τόσκας: Το Πρώτο Θέμα απειλεί με κρεμάλες και η ΝΔ κάνει την ουρά της ακροδεξιάς

Τόσκας: Το Πρώτο Θέμα απειλεί με κρεμάλες και η ΝΔ κάνει την ουρά της ακροδεξιάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Εφημερίδα Πρώτο Θέμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Νίκος Τόσκας, Σκόπια,

Στο κλίμα «βίας και φόβου» που συστηματικά καλλιεργούν ακροδεξιοί κύκλοι με όχημα το ονοματολογικό, έχοντας τη σιωπηλή συναίνεση της Νέας Δημοκρατίας που προσδοκά στην κυβερνητική αποσταθεροποίηση αναφέρθηκε ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη με θέμα -για άλλη μια φορά- την ανομία.

«Για τα ζητήματα που έχουν προκύψει αυτές τις μέρες και για το κλίμα βίας και φόβου με άρωμα ακροδεξιάς που υπάρχει στη Β. Ελλάδα, η ΝΔ τι στάση κρατά;» διερωτήθηκε ο κ. Τόσκας και επισήμανε πως η αξιωματική αντιπολίτευση καταδικάζει τη βία κατά το δοκούν. «Το Πρώτο Θέμα απειλεί με κρεμάλες τον πρωθυπουργό. Θέλετε να είστε ουρά της ακροδεξιάς;» ρώτησε ευθέως την Όλγα Κεφαλογιάννη.

Ο αν. υπουργός υποστήριξε πως υπάρχουν στελέχη στην «γαλάζια» παράταξή που καλοβλέπουν την ακροδεξιά. «Νομίζετε ότι θα κερδίσετε από ένα κλίμα αποσταθεροποίησης; Δεν κερδίζει η δημοκρατία, δεν κερδίζει κανένας» είπε και ξεκαθάρισε πως «σε κάθε περίπτωση εμείς, δεν θα πούμε “σφάξε με Αγά μου να αγιάσω”».

Μάλιστα, παρέθεσε πως την Τετάρτη συνελήφθη μια ομάδα ακροδεξιών, η οποία κινείτο από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να λάβει μέρος στα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό. Κατά τον Νίκο Τόσκα, οι συλληφθέντες έφεραν πάνω τους από μαχαίρια και κάνναβη μέχρι βενζίνη και μπουκάλια για μολότοφ, με αποτέλεσμα σήμερα να οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

«Θεωρίες συνωμοσίας»

Παίρνοντας το λόγο για να απαντήσει στις εγκλήσεις του αν. υπουργού, η κ. Κεφαλογιάννη δεν μπήκε καν στη διαδικασία να καταδικάσει τις απόπειρες αποσταθεροποιήσεις από ακροδεξιά κέντρα, κάνοντας λόγο για θεωρίες συνωμοσίας. Συγκεκριμένα, αντέτεινε πως ο κ. Τόσκας βλέπει παντού τη θεωρία του ενός άκρου, όπως επίσης ότι εντοπίζει ακροδεξιούς ακόμα κι όταν ο Ρουβίκωνας δρα ανενόχλητος, γεγονός που καταρρίπτει τις θεωρίες συνωμοσίας που καλλιεργεί συστηματικά η κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα