Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλευτές ρωτάνε τον Κοντονή τι γίνεται με τα δανεικά και αγύριστα των κομμάτων και των ΜΜΕ

Βουλευτές ρωτάνε τον Κοντονή τι γίνεται με τα δανεικά και αγύριστα των κομμάτων και των ΜΜΕ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δάνεια, Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Σταύρος Κοντονής,

Ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή για το «τι απέγινε το πόρισμα για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ» απευθύνουν βουλευτές των κομμάτων που συμμετείχαν στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερεύνησε την υπόθεση.

Οι βουλευτές με κοινή τους ερώτηση ζητούν να μάθουν εάν υπήρξαν και ποιες είναι οι ποινικές συνέπειες από τα ευρήματα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ειδικότερα στην κοινή τους ερώτηση επισημαίνουν ότι «στις 23/1/2017 η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των ιδιοκτητριών εταιριών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά Ιδρύματα της χώρας παρέδωσε στον κ. πρόεδρο του Σώματος το πόρισμά της.

»Αντίγραφο του πορίσματος παραδόθηκε στην κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθώς η Επιτροπή είχε διαπιστώσει την τέλεση πλήθους αδικημάτων, που αφορούσαν αυτουργία και ηθική αυτουργία σε απιστία, ψευδή βεβαίωση, ψευδορκία, αδικήματα του τραπεζικού δικαίου».

Οι βουλευτές, αφού επισημαίνουν ότι ορισμένα από τα αδικήματα έχουν κακουργηματικό χαρακτήρα, καταλήγουν:

«Κατόπιν αυτού ερωτάται ο κ. υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να πληροφορήσει τη Βουλή και τον Ελληνικό Λαό».

Επίσης, «εάν ερευνήθηκαν περαιτέρω από τη Δικαιοσύνη οι διαπιστωμένες στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής παράνομες πράξεις και παραλείψεις των φυσικών προσώπων που κατονομάζονται και σε περίπτωση που έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, σε ποιο στάδιο βρίσκεται κάθε μία υπόθεση».

Σχετικά άρθρα