Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οργή της Τουρκίας για το ευρωπαϊκό «χαστούκι» για τους φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς

Οργή της Τουρκίας για το ευρωπαϊκό «χαστούκι» για τους φυλακισμένους Έλληνες στρατιωτικούς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άγγελος Μητρετώδης, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δημήτρης Κουκλατζής, Έβρος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ομέρ Τσελίκ, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Εξοργίστηκε η Τουρκία για το ευρωπαικό «χαστούκι» και τις αποφάσεις που λήφθηκαν την Τρίτη σχετικά με την χώρα με τον υπουργό για την Ε.Ε., Ομέρ Τσελίκ να εκτοξεύει βολές κατά του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη, ο Ομέρ Τσελίκ ανέφερε ότι η Ε.Ε. απέχει από το να είναι αντικειμενική στο θέμα των ελληνο-τουρκικών σχέσεων και του Κυπριακού, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα προκατειλημμένη και ότι δεν λειτουργεί με βάση το δίκαιο.

Άρα –όπως αναφέρει- δεν είναι δυνατόν να λάβουμε σοβαρά υπόψη την προσέγγισή της όταν βασίζεται στη αρχή της «αλληλεγγύης του γείτονα».

Αναφέρθηκε μάλιστα και στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης λέγοντας ότι τα συμπεράσματα του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων ενώ από τη μία υπογραμμίζουν την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, από την άλλη στέλνουν ευθεία μηνύματα προς την (τουρκική) δικαιοσύνη εκφράζοντας προσδοκίες για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς και τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες, για τους οποίους βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μία νομική διαδικασία.

Την ίδια ώρα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του κάνει λόγο για διπροσωπία και ασυναρτησίες της Ε.Ε. όταν υποστηρίζει ότι η Τουρκία είναι εκείνη που απομακρύνεται από την Ε.Ε.

Σε ανακοίνωση του το τουρκικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι αποφάσεις που λήφθηκαν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ στις 26 Ιουνίου σχετικά με την Τουρκία «για άλλη μια φορά είναι προκατειλημμένες εναντίον της Τουρκίας και αντικατοπτρίζουν θέσεις οι οποίες δεν συνάδουν με την δικαιοσύνη».

«Δεν αποδεχόμαστε επ’ ουδενί τόσο τις επιφυλάξεις που εκφράζονται στην απόφαση για το καθεστώς υποψηφιότητας της χώρας μας όσο και τη σύνδεση της συνέχισης της ενταξιακής πορείας της χώρας μας με νέους όρους.

»Είναι αδύνατο επίσης να δεχτούμε την αναθεώρηση της Τελωνειακής Ένωσης, η οποία είναι προς όφελος και της χώρας μας και της ΕΕ, με νέους όρους», αναφέρει.

Σχετικά άρθρα