Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Mητσοτάκης δεσμεύθηκε στον Σολτς για μείωση φορολογικών συντελεστών

O Mητσοτάκης δεσμεύθηκε στον Σολτς για μείωση φορολογικών συντελεστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γερμανία, Ελληνικό Χρέος, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Όλαφ Σολτς,

Με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Όλαφ Σολτς, στον οποίον παρουσίασε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που στοχεύει σε υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε στον κ. Σολτς ότι θα προχωρήσει άμεσα στη μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, τον προσδιορισμό του κόστους στις εισφορές και τη δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος, φιλικού προς τις επενδύσεις.

Κεντρικός στόχος του σχεδίου της Νέας Δημοκρατίας που παρουσίασε στους συνομιλητές του ο κ. Μητσοτάκης, είναι η δημιουργία ενός αξιόπιστου και αποτελεσματικού κράτους.

Μάλιστα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, στις συναντήσεις που είχε και με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των Χριστιανοδημοκρατών-Χριστιανοκοινωνιστών και των Φιλελευθέρων κάλεσε τους Γερμανούς να επενδύσουν στην Ελλάδα σε τομείς υψηλής προστιθέμενης αξίας, όπως είναι ο τουρισμός, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι υποδομές μεταφορών.

Ύστερα από τη συνάντησή του με τον κ. Σολτς, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, τον κ. Σολτς δεν συζητήσαμε για το παρελθόν, αλλά συζητήσαμε για το μέλλον. Για το πως η Ελλάδα μπορεί να κάνει ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα. Για το πως μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις. Για το πως μπορεί να δημιουργήσει πολλές καλοπληρωμένες θέσεις απασχόλησης.

Για το πως τα νέα παιδιά, τα οποία έφυγαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στα χρόνια της κρίσης, θα επιστρέψουν πίσω. Πως μια διαφορετική φορολογική πολιτική, με μειωμένους φόρους και μειωμένες εισφορές, θα βελτιώσει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων. Για το πως η χώρα θα γίνει -επιτέλους- ένας ελκυστικός επενδυτικός προορισμός και θα αξιοποιήσει τα μεγάλα της συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Όποια ρύθμιση και αν δώσουμε στο ελληνικό χρέος δεν είναι αρκετή, αν εμείς οι ίδιοι δεν αποφασίσουμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, ώστε η χώρα να μην είναι επαίτης της Ευρώπης, αλλά πρωταγωνιστής των ευρωπαϊκών εξελίξεων. Και αυτήν την προοπτική, αυτήν την ελπίδα, την διασφαλίζει σήμερα μόνο η Νέα Δημοκρατία».

Σχετικά άρθρα