Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοντονής: Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από τη ΝΔ πριν την έξοδο από τα μνημόνια

Κοντονής: Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης από τη ΝΔ πριν την έξοδο από τα μνημόνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακροδεξιά, Ακροδεξιοί, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια, Σταύρος Κοντονής, Υπουργείο Δικαιοσύνης,

Σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης μέσω Μακεδονικού κατήγγειλε ο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής.

Yποστήριξε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία έχουν εκπονήσει σχέδιο με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση πριν την oριστική έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, την 21η Αυγούστου. Γι’ αυτό, σύμφωνα με τον υπουργό, «πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ με διάφορες απειλές και τραμπουκισμούς που δέχονται, παρά το γεγονός ότι έχουν ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5», o κ. Κοντονής προανήγγειλε ότι «η δικαιοσύνη θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα» απ’ όσους απειλούν βουλευτές με μηνύματα και άλλων ειδών τραμπουκισμούς.

Απαντώντας σε αναφορές της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνηση «βαφτίζει» ακροδεξιό όποιον διαφωνεί με τη συμφωνία, ο υπουργός είπε ότι «εμείς δεν λέμε ότι όποιος διαφωνεί και διαμαρτύρεται είναι φασίστας. Κόσμια και στο πλαίσιο των πολιτικών διαγκωνισμών, όποιος επιθυμεί, μπορεί να διαμαρτύρεται.

»Οι βιαιότητες και οι τραμπουκισμοί με μπροστινούς τους νεοναζί, αυτό είναι που καταγγέλλει η κυβέρνηση. Κι αυτό δεν προκύπτει αυθόρμητα. Εδώ έχουμε σχέδιο.

»Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι είναι σχέδιο, διότι δέχονται απειλές, τραμπουκισμούς, τηλεφωνήματα κατά πρώτο και κύριο λόγο οι βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

»Γιατί δέχονται αυτοί οι άνθρωποι επιθέσεις, όταν, μάλιστα, το κόμμα τους έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν ψηφίζει τη συμφωνία και μάλιστα με εντολή τήρησης της κομματικής πειθαρχίας;» διερωτήθηκε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον Σταύρο Κοντονή, «αυτό που ενδιαφέρει σήμερα τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος κάνει ότι δεν καταλαβαίνει, είναι ότι υπάρχει σχέδιο αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, το οποίο προφανές είναι ότι έχει εκπονηθεί από τη ΝΔ, με σκοπό να πέσει η κυβέρνηση.

»Γι’ αυτό πιέζονται οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.

»Δεν τους ενδιαφέρει το Μακεδονικό.

»Δεν τους ενδιαφέρει αν κυρωθεί η συμφωνία ή όχι.

»Τους ενδιαφέρει διακαώς να μη φτάσουμε στην 21η Αυγούστου, που είναι η ημερομηνία-ορόσημο για το τέλος των μνημονιακών πολιτικών, δηλαδή των πολιτικών που εφάρμοσαν αυτοί που έριξαν στα βράχια τη χώρα εξαιτίας των πολιτικών που ακολούθησαν τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα.

»Και το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ότι τη χώρα τη βγάζει από τα Μνημόνια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και θα πάρει τα πρώτα θετικά μέτρα για όσους είχαν υποστεί τη μεγαλύτερη αδικία. Το βλέπουν και το καταλαβαίνουν…» υποστήριξε.

«Προσπάθησαν να μη φτάσουμε στην 21η Ιουνίου και στη συμφωνία του Eurogroup με την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσαν.

»Δεν τους πέρασε και τώρα εκτρέπονται σε εξωθεσμικές και αντιθεσμικές κινήσεις.

»Αν δεν ήμουν σίγουρος 100% γι’ αυτό που σας λέω, δε θα το έλεγα.

»Διότι βλέπουμε να συμβαίνει κάτι που δε δικαιολογείται.

»Δε δικαιολογείται αυτού του είδους η επίθεση με αχαρακτήριστα και πρωτόγνωρα για την εποχή της μεταπολίτευσης πράγματα, πιέσεις, απειλές, εξυβρίσεις, βία κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛ που έχουν δηλώσει ότι θα καταψηφίσουν τη συμφωνία».

Ερωτηθείς για τις διαμαρτυρίες κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ο υπουργός Δικαιοσύνης μίλησε για «εκδηλώσεις βίας, μίσους και μισαλλοδοξίας».

«Αλλά ποιοι είναι αυτοί που οργανώνουν και εμφανίζονται σε αυτές τις εκδηλώσεις.

»Είναι ελάχιστοι νεοναζί και στελέχη της ακροδεξιάς της ΝΔ που προβαίνουν σε αυτού του τύπου τις επιθέσεις και τις βιαιότητες.

»Εγώ τουλάχιστον αυτούς είδα στα Γιαννιτσά. Ωστόσο, οι κοινωνίες τους έχουν γυρίσει την πλάτη.

»Μπορεί οι πολίτες να έχουν ενστάσεις και παράπονα.

»Αλλά σε τέτοιου τύπου εκδηλώσεις με θαυμαστές του Χίτλερ και ακροδεξιούς, η κοινωνία γυρίζει την πλάτη.

»Το είδαμε αυτό και στο περιβόητο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη που ήταν αποψιλωμένο και οι συμμετέχοντες καταγέλαστοι.

»Αυτές οι απειλές και οι τραμπουκισμοί κατά βουλευτών, και ειδικά κατά των βουλευτών των ΑΝΕΛ, δε θα μείνουν αναπάντητες.

»Η δικαιοσύνη -και το λέω αυτό με την ιδιότητά μου ως υπουργός Δικαιοσύνης- θα επιληφθεί και θα βγει η κουκούλα από όσους στέλνουν μηνύματα, παίρνουν κινητά και απειλούν…» τόνισε ο κ. Κοντονής.

Σχετικά άρθρα