Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευκλ. Τσακαλώτος: «Η συμφωνία σηματοδοτεί το τέλος της ελληνικής κρίσης»

Ευκλ. Τσακαλώτος: «Η συμφωνία σηματοδοτεί το τέλος της ελληνικής κρίσης»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Αναδιάρθρωση Χρέους, Δημόσιο Χρέος, Διαγραφή Χρέους, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κούρεμα Χρέους, Μνημόνιο, Υπουργείο Οικονομικών,

Τη συμφωνία-πακέτο του Eurogroup για την Ελλάδα χαιρέτισε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, διαμηνύοντας σε κάθε τόνο ότι «το χρέος πλέον είναι βιώσιμο».

«Χάρη σ’ αυτή τη συμφωνία, μπορούμε να βγούμε στις αγορές» έσπευσε να προσθέσει, εκφράζοντας την ικανοποίηση της Αθήνας για το αποτέλεσμα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Τσακαλώτος διαβεβαίωσε ότι «αυτή η κυβέρνηση δεν θα ξεχάσει ποτέ τι πέρασε ο ελληνικός λαός αυτά τα οκτώ χρόνια».

Και συνέχισε: «Θα πρέπει πολύ γρήγορα αυτός ο λαός να δει αποτελέσματα».

Σχετικά με το χρέος, εξήγησε ότι «αυτό που πήραμε, είναι να πάνε πίσω κατά 10 χρόνια οι πληρωμές επιτοκίων, να υπάρξει 10ετής επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων, αλλά και να δοθούν έξτρα χρήματα για το μαξιλάρι ασφαλείας».

«Η ανάπτυξη δεν θα είναι για λίγους αλλά για όλους και αυτή είναι η υπόσχεση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση» δήλωσε επιπλέον, ο κ. Τσακαλώτος.

Σημείωσε δε ότι η συμφωνία σηματοδοτεί το τέλος της ελληνικής κρίσης και ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης, υπογράμμισε ότι αρχίζει η διαδικασία εξόδου από τη λιτότητα και πως «τώρα θα αρχίσουμε να δρέπουμε τους καρπούς αυτής της αυξημένης αξιοπιστίας».

Σχετικά άρθρα