Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στους πρόσφυγες του Ελαιώνα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Στους πρόσφυγες του Ελαιώνα ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Ξάνθος, Γιάννης Μπαλάφας, Μετανάστες, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Πρόσφυγες,

Επίσκεψη στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων του Ελαιώνα, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσους.

Τον κ. Γκεμπρεγέσους υποδέχτηκαν ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μπαλάφας, ο γ.γ. Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος και ο αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ και συντονιστής του προγράμματος «PHILOS», Άγης Τερζίδης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Μπαλάφα στο ΑΜΠΕ «η σημερινή επίσκεψη ήταν μία ειδικού χαρακτήρα επίσκεψη. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναβάθμισε την παρουσία του στη χώρα μας, εγκαινιάζοντας τα γραφεία του και σήμερα επισκέφθηκε ο γενικός διευθυντής την ανοιχτή δομή φιλοξενίας στον Ελαιώνα για να δει ιδίοις όμμασι και να ακούσει πώς αντιμετωπίζονται από τη μία μεριά ζητήματα υγείας των ίδιων των διαμενόντων εδώ, αλλά ταυτόχρονα από την άλλη να συζητήσει ζητήματα δημόσιας υγείας.

»Απ’ αυτά που είδε και συζήτησε νομίζω έμεινε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται και από το ΚΕΕΛΠΝΟ που βρίσκεται στη συγκεκριμένη δομή. Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΟΥ με την οργανωμένη του παρουσία, πλέον, εδώ, θα βοηθήσει αποφασιστικά στον κρίσιμο αυτόν τομέα που λέγεται δημόσια υγεία και αφορά όλο το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα».

Τον επικεφαλής Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας συνόδευαν η διευθύντρια του περιφερειακού γραφείου του ΠΟΥ στην Ευρώπη, Σουζάνα Τζακάμπ, η εκπρόσωπος του Οργανισμού και επικεφαλής του γραφείου στην Αθήνα, Μαριάννα Τρίας, καθώς και ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ, Σαντίνο Σεβερίνο.

Ο κ. Γκεμπρεγέσους συνομίλησε με πρόσφυγες που βρίσκονται στον Ελαιώνα, γιατρούς και προσωπικό, το οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες του, καθώς επίσης και με εθελοντές.

Σχετικά άρθρα