Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεχίζεται το κρυφτούλι Μητσοτάκη για το Σκοπιανό – Τι είπε στον Γερμανό Πρέσβη

Συνεχίζεται το κρυφτούλι Μητσοτάκη για το Σκοπιανό – Τι είπε στον Γερμανό Πρέσβη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γενς Πλέτνερ, Γερμανική Πρεσβεία, Διπλωματικό Σώμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια,

Με τον Γερμανό πρέσβη Γιένς Πλέτνερ συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει του ταξιδιού του στο Βερολίνο, στις 27 Ιουνίου και στο επίκεντρο βρέθηκε το Σκοπιανό.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε στον πρέσβη ότι θεωρεί επιζήμια για την Ελλάδα τη συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την πΓΔΜ και επανέλαβε την απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην επικυρώσει τη συμφωνία αυτή, όταν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος τη φέρουν στην ελληνική Βουλή.

Αυτό που ωστόσο δεν μας «είπαν» αυτές οι πηγές, είναι ποια ακριβώς συμφωνία δεν θα επικυρώσει η ΝΔ;

Από πότε άραγε η αντιπολίτευση επικυρώνει συμφωνίες; Να την καταψηφίσει ναι. Να την επικυρώσει δεν μπορεί.

Ο κ. Μητσοτάκης είναι εξαιρετικά στριμωγμένος γιατί είχε δεσμευτεί στους εταίρους του, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ότι θα υποστηρίξει τη συμφωνία.

Στην πορεία όμως, όταν ανέλαβε η ακροδεξιά τα ηνία του κόμματος, ο «φιλελεύθερος» Μητσοτάκης βρέθηκε μαριονέτα στα χέρια των σαμαρικών.

Από εκείνη τη στιγμή επικρατεί ένα «χάος», αφού όλες οι δυτικοί σύμμαχοι διαπίστωσαν ότι είναι ένας αδύναμος πρόεδρος κόμματος, τυπικά αρχηγός, που άγεται και φέρεται από πιέσεις, δίχως να είναι ικανός να τηρήσει μια δέσμευση ή έστω τον λόγο του.

Είναι γνωστό εξάλλου, έχει διαρρεύσει, ότι οι υπερατλαντικοί σύμμαχοι τον έχουν αξιολογήσει ως άνθρωπο που «αδυνατεί να κατανοήσει» γεωπολιτική και εξωτερική πολιτική.

Η γερμανική FAZ έχει προαναγγείλει ότι την Πέμπτη θα προχωρήσει σε αναλυτικές αποκαλύψεις γύρω από το τι υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις μυστικές συναντήσεις του.

Σχετικά άρθρα