Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοντονής: Η Χρυσή Αυγή θέλει την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος

Κοντονής: Η Χρυσή Αυγή θέλει την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιαννιτσά, Κώστας Μπαρμπαρούσης, Νεοναζί, Σκόπια, Σταύρος Κοντονής, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Χρυσή Αυγή,

Με την ομιλία Μπαρμπαρούση αποκαλύφθηκε τι είναι η Χρυσή Αυγή και τι επιδιώκει: την κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και την επαναφορά ενός καθεστώτος φαύλου, ανελεύθερου και αντιδημοκρατικού, το οποίο το γνωρίσαμε οι Έλληνες στην επταετία της Χούντας και μας άφησε πίσω δολοφονίες, βασανισμούς και την Κύπρο να αιμορραγεί ακόμα» τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση Μπαρμπαρούση στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Έδεσσα.

«Είναι (η ΧΑ) μία νεοναζιστική, χιτλερική οργάνωση με ό,τι αυτό σημαίνει. Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που να μην ξέρει τι ήταν οι Ναζί στη Γερμανία, πού οδήγησαν εκείνοι τη χώρα, σε τι εγκλήματα είχαν προβεί και πόσο ακριβά η ανθρωπότητα πλήρωσε αυτή την απεχθή και άθλια ιδεολογία, η οποία παράγει βία, διαίρεση και κοινωνική μεριδοποίηση» προσέθεσε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως «και η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη ενήργησαν άμεσα στο πλαίσιο των ποινικών δικονομικών κανόνων, και αυτή την ώρα αυτός ο κύριος έχει συλληφθεί και απολογείται για τις πράξεις του».

Σε άλλη ερώτηση για τις αναρτήσεις εισαγγελέα Εφετών στα social media, ο οποίος φέρεται να καταφέρεται με προσβλητικά σχόλια σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού για το ονοματολογικό, ο κ. Κοντονής είπε ότι όπως και στην περίπτωση Μπαρμπαρούση, τόσο ο ίδιος όσο και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενήργησαν άμεσα για τη διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης και σε ό,τι αφορά το πειθαρχικό της κομμάτι και σε ό,τι αφορά το ποινικό.

«Ο κύριος αυτός βρίσκεται πλέον ενώπιον της πειθαρχικής διαδικασίας, που ακολουθείται για τους εισαγγελικούς και δικαστικούς λειτουργούς και ενώπιον της ποινικής διαδικασίας που θα διερευνήσει τυχόν τέλεση ποινικών αδικημάτων» επισήμανε ο υπουργός.

Απολύτως θετική για τη χώρα η συμφωνία με την ΠΓΔΜ

«Ήταν μία συμφωνία απολύτως θετική για τη χώρα. Διασφαλίζονται τα εθνικά δίκαια και κλείνουν πληγές ετών, οι οποίες θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν σοβαρά προβλήματα στο μέλλον», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε τοπικά ΜΜΕ στην Έδεσσα, ύστερα από τις επαφές του με φορείς της Δικαιοσύνης σε Γιαννιτσά και Έδεσσα.

«Πλέον η βόρεια γειτονική χώρα συνομολογεί ότι δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία της αρχαίας Ελλάδας και δη της Μακεδονικής δυναστείας», ενώ αναφέρθηκε και σε δύο ζητήματα, την εθνότητα και τη γλώσσα, για τα οποία, όπως τόνισε, «υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση».

Για το θέμα της εθνότητας, για το οποίο, όπως σημείωσε ο υπουργός, «η αντιπολίτευση σε πολλούς τόνους κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το εκχώρησε στη γειτονική χώρα», εξήγησε πως «στη συμφωνία δεν αναφέρεται ούτε μία φορά», αντίθετα, «αναφέρεται η ιθαγένεια, στην οποία προσετέθη και θα αναφέρεται στα διαβατήρια των βόρειων γειτόνων μας η ένδειξη πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας , δίπλα στο μακεδονική ιθαγένεια, επομένως κι εδώ είχαμε μία βελτίωση από την υφιστάμενη κατάσταση».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της γλώσσας, είπε: «Στο, δε, θέμα της γλώσσας, το οποίο είχε λυθεί, είτε γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς -και μπορώ να το καταλάβω και να το συμμεριστώ- είτε γιατί γίνανε λάθη από το 1977 στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στη συμφωνία διαλαμβάνεται ότι η γλώσσα αυτή είναι σλαβική».

Ο κ. Κοντονής σημείωσε πως όλοι πλέον αντιλαμβάνονται ότι με τη συμφωνία «κλείνει μία πληγή και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία» και σημείωσε πως «ιδίως γι’ αυτούς που μας λέγανε ότι «μένουμε Ευρώπη» είναι ιδιαίτερο πρόβλημα το να μην ακούνε και να μην αντιλαμβάνονται όλη αυτή την επιχειρηματολογία και τους επαίνους που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση και από το εξωτερικό και από το εσωτερικό».

Αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες από ομάδα ατόμων κατά την έξοδό του από το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών, ο κ. Κοντονής είπε: «Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς.

Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά», συμπληρώνοντας ότι «είχαν έλθει εκεί για να εκφράσουν με αυτόν τον τραμπούκικο τρόπο που ξέρουν την αντίθεσή τους. Λίγοι ήταν, λίγοι θα μείνουν και θα ελαχιστοποιούνται, διότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής, έχει καταλάβει ο κόσμος και τι είναι και τι επιδιώκει».

Σε σχέση με το ίδιο περιστατικό, ο κ. Κοντονής σημείωσε πως πληροφορήθηκε ότι σε μία άλλη ομάδα, «πάλι 10-15 ατόμων, υπήρξαν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας», κάτι που απέδωσε στη «μεγάλη ταραχή» όπως είπε, που «βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Για την ανοικοδόμηση νέου δικαστικού μεγάρου στα Γιαννιτσά, είπε ότι «προκαλεί μεγάλη ταραχή στην τοπική Νέα Δημοκρατία» και πρόσθεσε «Τους καταλαβαίνω τους ανθρώπους, έχουν τα προβλήματά τους, θα τα πολλαπλασιάσει η κυβέρνηση γιατί θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα υπέρ του λαού του νομού και των δύο πόλεων, της Έδεσσας και των Γιαννιτσών και να ξέρουν ότι ο φαύλος κύκλος και ο κατήφορος του εθνικισμού δεν βοήθησε ποτέ κανέναν».

Τέλος, ο κ. Κοντονής χαρακτήρισε, ανεύθυνη τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ονοματολογικό, καθώς, όπως είπε, «είχε διεκδικήσει όταν ήταν στη θέση της διαπραγμάτευσης πολύ λιγότερα από αυτά που πέτυχε η κυβέρνηση».

«Απολύτως διαφανές, δίκαιο και δημοκρατικά ελεγχόμενο» χαρακτήρισε το σύστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, σήμερα το μεσημέρι, στην Έδεσσα.

«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για την προστασία των ανθρώπων που έχουν πραγματικό πρόβλημα, των φτωχών και των αδυνάμων» σημείωσε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως με το σύστημα αυτό «κανένας δεν μπορεί να κάνει λαθροχειρία και σταμάτησαν και αυτές οι αθλιότητες με ανθρώπους του υποκόσμου, οι οποίοι παρευρίσκονταν σε πλειστηριασμούς και επεδίωκαν να ελέγξουν τη διαδικασία του πλειστηριασμού και των προσφορών».

Υπογράμμισε, δε, ότι «μέχρι σήμερα έχουν γίνει εκατοντάδες ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και δεν υπήρξε ούτε μία πρώτη λαϊκή κατοικία, η οποία να τέθηκε σε πλειστηριασμό» και σημείωσε πως η κυβέρνηση κράτησε μια στάση αρχής στο συγκεκριμένο θέμα και «νομοθέτησε με βάση το κοινωνικό συμφέρον».

Σχετικά άρθρα