Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοντονής: Εθνοπροδοτική ρητορεία από την Ν.Δ. που πυροδοτεί κλίμα έντασης

Κοντονής: Εθνοπροδοτική ρητορεία από την Ν.Δ. που πυροδοτεί κλίμα έντασης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια, Σταύρος Κοντονής,

Ο Σταύρος Κοντονής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αναφέρθηκε στη συμφωνία στο Σκοπιανό και τη στάση της Ν.Δ. στο ζήτημα της συμφωνίας.

«Είμαι πεπεισμένος ότι χωρίς να γνωρίζουν τι διαλαμβάνεται στη Συμφωνία, προβαίνουν σε κρίσεις και σχόλια που ξεπερνούν κάθε όριο λογικής».

Όπως επεσήμανε ο κ. Κοντονής, όσα ακούγονται από την αντιπολίτευση σχετικά με την ιθαγένεια και τη γλώσσα, η οποία αναφέρεται στη συμφωνία ότι είναι σλαβική, στερούνται λογικής βάσης.

«Επίσης, επαναλαμβάνουν, λες και βρισκόμαστε προ 25ετίας ότι παραδίνουμε το όνομα Μακεδονία. Όμως, αυτή η χώρα δεν ήταν ανώνυμη.

»Είχε όνομα και μάλιστα, το όνομα Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, το είχε συνομολογήσει και η Ελλάδα.

»Πέραν τούτου, το γεγονός ότι 140 κράτη την είχαν αναγνωρίσει με το συνταγματικό της όνομα αποδεικνύει αυτό που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν, στην καλύτερη περίπτωση, μια σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία, αλλιώς σκέτο το όνομα Μακεδονία», είπε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε:

«Το ζήτημα είναι η ΝΔ να πει με παρρησία και με αίσθημα εθνικής ευθύνης αν είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

»Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι ήταν υπέρ. Εμφανίζεται όμως τώρα ο κ. Μητσοτάκης στην ουσία να παραδίνεται στην ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ η οποία πάντοτε σε αυτό το θέμα έχτιζε ένα ακραίο και μισαλλόδοξο πολιτικό αφήγημα».

Αναφερόμενος στα επεισόδια έξω από τη Βουλή το βράδυ του Σαββάτου, ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε:

«Το γεγονός ότι σε αυτή την απόπειρα προΐστατο βουλευτής του κόμματος της Χρυσής Αυγής, αποκαλύπτει το σχέδιο έντασης στο οποίο ποντάρουν η ακροδεξιά, οι εθνικιστικοί κύκλοι.

»Σε αυτό το ζήτημα έχει ευθύνες η ΝΔ. Όταν εμφανίζεται με μια ρητορεία εθνοπροδοτική πυροδοτεί κλίμα έντασης».

Σχετικά άρθρα