Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έρευνα για εσχάτη προδοσία για τον Μπαρμπαρούση – Αναζητείται ο Χρυσαυγίτης

Έρευνα για εσχάτη προδοσία για τον Μπαρμπαρούση – Αναζητείται ο Χρυσαυγίτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Τζανακόπουλος, Δημοκρατία, Κυριάκος Μητσοτάκης, Κώστας Μπαρμπαρούσης, Μαρία Σπυράκη, Νέα Δημοκρατία, Νεοναζί, Χρυσή Αυγή,

Το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας καλείται να ερευνήσει η ελληνική Δικαιοσύνη αναφορικά με την ομιλία του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής παρήγγειλε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο την διερεύνηση της υπόθεσης, διευκρινίζοντας ότι το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με το Σύνταγμα και τη νομοθεσία δεν απαιτείται άδεια της Βουλής για την άσκηση δίωξης.

Αντίθετα μπορεί να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία όταν το κρίνουν οι εισαγγελικές αρχές, ενώ ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι πληροφορίες για σύλληψή του.

Μετά την άσκηση δίωξης προχώρησε στην ανάκληση των… αυθόρμητων, όπως τις χαρακτήρισε, δηλώσεών του προχώρησε ο ανεξάρτητος μετά και τη διαγραφή του από την ΚΟ της Χρυσής Αυγής, βουλευτής Κωνσταντίνος Μπαραμπαρούσης, σε μια προσπάθεια να διαψεύσει τις πρωτοφανείς προτροπές για στρατιωτικό πραξικόπημα που όλοι άκουσαν στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

«Επ’ ουδενί είχαν σκοπό οι δηλώσεις μου να αμφισβητήσουν τη συνταγματική νομιμότητα» ισχυρίστηκε ο βουλευτής, επιχειρώντας να διαψεύσει εαυτόν αλλά και τους χιλιάδες πολίτες που άκουσαν όσα είπε από το βήμα της Βουλής.

«Δυστυχώς έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής και πρόσθεσε: «ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ, Π. Καμμένου ότι με μια ατυχή μου δήλωση έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το πολίτευμα».

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής ο χρυσαυγίτης Κώστας Μπαρμπαρούσης κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, με αφορμή δήθεν τη συμφωνία για το ονοματολογικό.

Ο χρυσαυγίτης έφτασε μάλιστα σε σημείο να ζητήσει και κρεμάλες λέγοντας “τα κεφάλια τους στις Πρέσπες” και παγώνοντας κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Παρέμβαση Βούτση

«Σήμερα στο ελληνικό κοινοβούλιο πέσανε οι μάσκες. Η πολιτική δύναμη Χρυσή Αυγή ευθύτατα κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος» ανέφερε ο κ. Βούτσης και υπογράμμισε ότι αυτό έγινε με την επίνευση της πλειοψηφίας της ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

«Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας κλιμάκωσης η οποία είναι απολύτως εσκεμμένη σχεδιασμένη και διχαστική και θέλει να προκαλέσει σήμερα, αύριο και την Κυριακή βίαια επεισόδια και διχασμό στον ελληνικό λαό και θέλει να προκαλέσει ταραχή σε ελάχιστους θύλακες ή πρόσωπα στις ένοπλες δυνάμεις» τόνισε και ξεκαθάρισε ότι όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Τζανακόπουλος: Ο φασιστικός εσμός έχει αποθρασυνθεί με ευθύνη Μητσοτάκη

«Είναι πλέον φανερό ότι η Νέα Δημοκρατία έχει ανοίξει με τη στάση της το κουτί της Πανδώρας. Έχει απελευθερώσει τα πιο αντιδραστικά αντανακλαστικά ακραίων κύκλων και έχει νομιμοποιήσει το τέρας του εθνικισμού» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος με αφορμή τη νέα φασιστική πρόκληση των χρυσαυγιτών εντός της Βουλής.

«Ακραίες ιδεολογίες, που μέχρι πριν από λίγο καιρό θεωρούνταν νεκρές, βρήκαν την ευκαιρία να αναστηθούν, χάρη στα μισαλλόδοξα κηρύγματα του κ. Μητσοτάκη και ηγετικών κύκλων της Νέας Δημοκρατίας.

Πριν από λίγη ώρα ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης, από το ιερό βήμα της Βουλής των Ελλήνων, κάλεσε τον ελληνικό στρατό σε πραξικόπημα. Είναι η πρώτη φορά από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974, που τέτοια πράγματα ακούγονται στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ευθύνη για το γεγονός ότι ο φασιστικός και εθνικιστικός εσμός έχει πλήρως αποθρασυνθεί και καλεί ευθέως σε κατάλυση της Δημοκρατίας βαραίνει αποκλειστικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη» σημειώνει ο Δ. Τζανακόπουλος σε δήλωσή του έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Σπυράκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει από τον πανικό στην παράκρουση

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πλέον περάσει από τον πανικό στην παράκρουση».

Αυτό τονίζει, σε δήλωσή της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, απαντώντας σε αυτά που είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη, «η ΝΔ, παρά τις προκλήσεις, αντιμετωπίζει το σοβαρό εθνικό ζήτημα με νηφαλιότητα, υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα».

Απάντηση στη Μαρία Σπυράκη έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με δήλωσή του

«Όταν η ΝΔ μιλά για μειοδοσίες, προδοσίες και ξεπούληματα, τι περιμένει η κα Σπυράκη ότι θα πουν οι Χρυσαυγίτες; Ποσό πιο απλά να πούμε στον κ. Μητσοτάκη ότι με τη στάση του νομιμοποίησε τον φασισμό και το κάλεσμα για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος;

Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά φέρει βαρύτατη ευθύνη για τη νεκρανάσταση του ακραίου εθνικισμού.Οι δημοκρατικοί πολίτες, όμως, θα δώσουν την απάντηση που αξίζει σε αυτή την ανιστόρητη στάση.»

Σχετικά άρθρα