Ισλαμικό ΚράτοςΛιβύη
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόταση δυσπιστίας καταθέτει ο Μητσοτάκης (βίντεο)

Πρόταση δυσπιστίας καταθέτει ο Μητσοτάκης (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας για το πολυνομοσχέδιο θα κάνει η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προκάλεσε την κυβέρνηση να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Έκανε λόγο για επιζήμιους χειρισμούς της κυβέρνησης στα εθνικά θέματα και για συμφωνία στο «Μακεδονικό» που θα δεσμεύει τη χώρα σε ένα πλαίσιο που δημιουργεί τετελεσμένα.

«Πρόκειται για την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Χρέος μου είναι να κάνω ό,τι μπορώ για να αποτρέψω αυτήν την κακή συμφωνία» σημείωσε. Σε αυτό το πλαίσιο, είπε, ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που του επιτρέπει το Σύνταγμα για να «αποτρέψει αυτήν την εξέλιξη».

Υιοθέτησε δε τα συνωμοσιολογικά σενάρια και χαρακτήρισε τη συμφωνία ως ανταλλαγή στα ζητήματα οικονομίας.

«Έχω υποχρέωση να αποτρέψω την υποθήκευση του μέλλοντος της πατρίδας με μια κακή συμφωνία, που βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα. Η αποδοχή “μακεδονικής γλώσσας” και “μακεδονικής εθνότητας” συνιστούν μη αποδεκτή εθνική υποχώρηση. Σήμερα όλοι αναμετριόμαστε με την Ιστορία» ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Προκαλώ από τώρα τον κ. Τσίπρα, αν τολμά, να μετατρέψει την πρόταση δυσπιστίας σε πρόταση εμπιστοσύνης για την κυβέρνησή του. Για να δούμε αν υπάρχουν 154 βουλευτές που είναι πρόθυμοι να πούνε ναι στην υπογραφή που ετοιμάζεστε να βάλετε στις Πρέσπες».

Σχετικά άρθρα