Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Βρυξέλλες κάλεσαν το ΔΝΤ να βάλει τη «σφραγίδα» του στα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Οι Βρυξέλλες κάλεσαν το ΔΝΤ να βάλει τη «σφραγίδα» του στα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αναδιάρθρωση Χρέους, Δημόσιο Χρέος, Διαγραφή Χρέους, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελάφρυνση Χρέους, Ελληνικό Χρέος, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κούρεμα Χρέους,

Να βάλει τη σφραγίδα του στα νέα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ζήτησε από το ΔΝΤ ο Ολιβιέ Μπαγί, εκπρόσωπος του Επίτροπου Οικονομικών της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις Βρυξέλλες, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος παραδέχθηκε ότι πλέον «δεν υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να ενεργοποιηθεί το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΔΝΤ για την Ελλάδα», ενώ ανέφερε αυτή είναι η εκτίμηση και του Επίτροπου Μοσκοβισί.

Εξήγησε, ωστόσο, ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει ως «τεχνικός σύμβουλος», στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, στην οποία θα υπαχθεί η Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο Μπαγί υποστήριξε, επιπλέον, ότι κανείς στο Εurogroup δεν θεωρεί πως η Ελλάδα πρέπει να λάβει πιστωτική γραμμή, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας.

Όσον αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν δεσμευθεί πως θα προχωρήσουν στη σχετική συμφωνία, καθώς «όλοι έχουν όφελος».

Συμπλήρωσε δε, ότι τα υπό συζήτηση μέτρα προβλέπουν την επέκταση της ωρίμανσης των ελληνικών ομολόγων από μηδέν έως 15 χρόνια και τις επιστροφές των κερδών των SMPs και των ΑΝFAs (ύψους 4 δισ. ευρώ).

Σχετικά άρθρα