Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αμανατίδης: Μια καλή συμφωνία με όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η χώρα μας (βίντεο)

Αμανατίδης: Μια καλή συμφωνία με όλες τις προϋποθέσεις που είχε θέσει η χώρα μας (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Γιάννης Αμανατίδης, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Η συμφωνία είναι μια καλή αμοιβαία συμφωνία η οποία πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έχει βάλει η χώρα μας» δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης στην ΕΡΤ1.

«Το μέγεθος της επιτυχίας είναι μεγάλο και για τους δύο λαούς» υποστήριξε υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας αν δεν εξασφαλιστούν οι εγγυήσεις που έχουν τεθεί.

«Με τη συμφωνία δεν αναγνωρίζεται η εθνότητα αλλά το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Υπάρχει το άρθρο 7 που βάζει τέλος στον αλυτρωτισμό ξεχωρίζοντας τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και προσδιορίζοντας γεωγραφικά και χρονικά τους γείτονές μας. Όταν γίνουν όλες οι συνταγματικές αλλαγές θα επιφέρει και την επικύρωση της συμφωνίας από τη χώρα μας» εξήγησε ο κ. Αμανατίδης.

Ο κ. Αμανατίδης χρέωσε σε δυνάμεις που υπάρχουν και στις δύο χώρες και υπηρετούν ακραία εθνικιστική λαϊκιστική πολιτική και ρητορική.

Είναι δυνάμεις απραξίας που δεν θέλουν την ειρήνη και την πρόοδο στην περιοχή. Ψαρεύουν στα θολά νερά και κάνουν πολιτική κοιτώντας στο εσωτερικό του κόμματός τους. Διχασμός δεν υπάρχει στον ελληνικό λαό. Διχασμός και τριχασμός υπάρχει στην αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει καταφέρει ακόμα, να πει τη θέση της.

Η Ν.Δ. εκφράζει αντίθεση και όχι θέση, όμως αυτό δεν αρμόζει σε κόμματα στα κρίσιμα εθνικά θέματα. Δείχνει μια ιστορική ανευθυνότητα.

«Η Ν.Δ. πρέπει να αποκτήσει πολιτική θέση erga omnes στο εσωτερικό της» πρόσθεσε ο κ. Αμανατίδης.

Σχετικά άρθρα