Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αρχίζει ο πόλεμος της ΔΕΗ! Παλλαϊκό μέτωπο κατά του ξεπουλήματος

Αρχίζει ο πόλεμος της ΔΕΗ! Παλλαϊκό μέτωπο κατά του ξεπουλήματος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ΔΕΗ, ΣΥΡΙΖΑ,

Διαβάστε εδώ: το ψήφισμα των Κοινωνικών Φορέων της Μεγαλόπολης κατά του ξεπουλήματος της ΔΕΗ. Είναι το πρώτο, ακολουθούν κι άλλα… Στο μέτωπο της ΔΕΗ η κυβέρνηση θα ηττηθεί!

Σε «γενικό ξεσηκωμό» καλεί η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Σε μητέρα όλων των μαχών εξελίσσεται η σύγκρουση γύρω από την -ενάντια στα εθνικά και λαϊκά συμφέροντα- ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ που επιχειρεί η μνημονιακή νεοφιλελεύθερη συγκυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του κόμματος Βενιζέλου – Αλ Σάλεχ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εισέρχεται δυναμικά στο πλευρό των εργαζομένων αλλά και της θέλησης της κοινωνικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού να μην ξεπουληθεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στους ιδιώτες και στους ολιγάρχες.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα στο Αμύνταιο, όπου (στις 12 το μεσημέρι) θα επισκεφθεί τον ΑΗΣ και το ορυχείο Αμυνταίου – Φιλώτα Φλώρινας.

Στη συνέχεια θα παραστεί σε ανοιχτή συνάντηση με τους συνδιοργανωτές του συλλαλητηρίου και τους φορείς της περιοχής στο πνευματικό κέντρο του Δήμου Αμυνταίου.

Στις 8 το βράδυ της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Αμυνταίου συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ».

Ανάλογες επισκέψεις σε σημεία κινητοποιήσεων θα πραγματοποιήσουν και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι «δεν θα αναγνωρίσει ούτε την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, ούτε την μεταβίβαση και πώληση του 17% στο ΤΑΙΠΕΔ, ούτε τη δημιουργία και ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης “μικρής ΔΕΗ” η οποία είναι η καλή ΔΕΗ».

Ο κ. Πετράκος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησής του θα είναι η επαναφορά της ΔΕΗ υπό δημόσια ιδιοκτησία ως ενιαίας επιχείρησης του ελληνικού λαού».

Με σχόλιο του γραφείο τύπου, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση την οποία χαρακτηρίζει «απομονωμένη κοινωνικά κυβέρνηση», που «προσπαθεί να ολοκληρώσει το νέο κύκλο μνημονιακών δεσμεύσεων, αρνούμενη να αποδεχτεί τη συντριπτική ήττα της πολιτικής της σε όλα τα επίπεδα».

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, όπως το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Αθήνα την Πέμπτη (στις 19.00 έξω από τα κεντρικά κτίρια της Επιχείρησης στη Χαλκοκονδύλη) από την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.

Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «η υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της ΔΕΗ, αποτελεί παλλαϊκό καθήκον και δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους σ’ αυτή, γι’ αυτό και η πάλη για την μη ψήφιση του σχεδίου νόμου, που εκποιεί και διαλύει τη ΔΕΗ, αποτελεί πρώτιστο καθήκον αυτή την περίοδο για το σύνολο των εργαζομένων».

Στο κοινοβουλευτικό επίπεδο ο ΣΥΡΙΖΑ θα θέσει θέμα ονομαστικής ψηφοφορίας για το σχετικό νομοσχέδιο, καλώντας τους βουλευτές να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Την ίδια ώρα η συγκυβέρνηση που βιάζεται να ξεπουλήσει ό,τι μπορεί, βλέποντας ότι οι ημέρες της τελειώνουν, διαδίδει ότι θα προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε μπλακ άουτ και διακοπές ρεύματος, ώστε η κοινή γνώμη να στραφεί ενάντια στις απεργίες.

Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους τους πολίτες που τάσσονται ενάντια στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, ότι τώρα δίνεται η μάχη που εάν κερδηθεί η κυβερνητική οπερέτα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την εξουσία. Ο αγώνας για τη μη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ δεν είναι “συνδικαλιστικός”, είναι εθνικός και παλλαϊκός.

Απεργίες από τα μεσάνυχτα

Έτοιμοι να απαντήσουν με σκληρές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των εργαζομένων στη ΔΕΗ, εφόσον κατατεθεί το απόγευμα το νομοσχέδιο για την πώληση της «μικρής ΔΕΗ». Από τα μεσάνυχτα ξεκινούν οι κυλιόμενες 48ωρες απεργίες, με συγκεντρώσεις εργαζομένων στις μονάδες όλης της χώρας.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» Σάκη Μάστορα, εφόσον το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» κατατεθεί στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης, το βράδυ οι εργαζόμενοι θα συγκεντρώνονται στις μονάδες όπου εργάζονται, θα ενημερώνονται στις πύλες για τις εξελίξεις, χωρίς να πραγματοποιούν καταλήψεις, και δεν θα προσέρχονται στη δουλειά τους για εργασία.

Κινητοποιήσεις θα γίνουν σε όλους τους Ατμοηλεκτρικούς Σταθμούς ΑΗΣ (Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου και Μελίτης στη Δυτική Μακεδονία), σε όλα τα ορυχεία (λεκανοπέδιο Κοζάνης, Πτολεμαΐδας, Φλώρινας, καθώς και εκείνα του Νοτίου Πεδίου, της Καρδιάς, της Μαυροπηγής και του Αμυνταίου), στα υδροηλεκτρικά έργα του Πολυφύτου, της Σφηκιάς, του Εδεσσαίου και του Άγρα, στον ΑΗΣ Κομοτηνής, το υδροηλεκτρικό έργο του Θησαυρού στη Δράμα, το υδροηλεκτρικό έργο στο Πουρνάρι της Άρτας και σε όλο το υδροηλεκτρικό σύστημα του Αλιάκμονα.

H ΓΕΝΟΠ προγραμματίζει επίσης συλλαλητήριο την Πέμπτη 3 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Χαλκοκονδύλη.

Από την πλευρά της η διοίκηση της ΔΕΗ προετοιμάζει κυλιόμενες διακοπές στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή, σε συνεργασία με τον Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής, με σκοπό η πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του Βορρά λόγω των κινητοποιήσεων να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας.

Σχετικά άρθρα