Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζόραν Ζάεφ αισιόδοξος ότι θα ανακοινωθούν «χαρμόσυνα νέα» στους πολίτες Ελλάδας και Σκοπίων

Ο Ζόραν Ζάεφ αισιόδοξος ότι θα ανακοινωθούν «χαρμόσυνα νέα» στους πολίτες Ελλάδας και Σκοπίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Ζόραν Ζάεφ, Νίκος Κοτζιάς, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ εξέφρασε τη Δευτέρα την ελπίδα ότι θα επιτευχθεί λύση στη διαφωνία για το όνομα μεταξύ πΓΔΜ και Ελλάδας και ότι αυτή θα μπορούσε να συμβεί πριν από τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουνίου, μεταδίδουν σκοπιανά ΜΜΕ.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι η ταχεία επίλυση της διαφοράς σχετίζεται με την επιθυμία μας να έχουμε μια λύση πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που έχει προγραμματιστεί για τις 25 και 26 Ιουνίου.

Τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρξει μια λύση τεκμηριωμένη νομικά, που θα διατηρεί την αξιοπρέπεια (σ.σ. των Σκοπιανών) και την ταυτότητά τους.

Πρόσθεσε ότι η συμφωνία θα τεθεί σε δημοψήφισμα στα Σκόπια.

Όπως ανέφερε, Αθήνα και Σκόπια βρίσκονται στις «τελευταίες στιγμές των προσπαθειών να συγκλίνουν στις θέσεις και όταν αυτό επιτευχθεί, από κοινού θα ανακοινωθούν τα χαρμόσυνα νέα για τους πολίτες της ΠΓΔΜ και τους πολίτες της Ελλάδας».

Υπογράμμισε ότι πρόκειται για μια συμφωνία αρχικά μεταξύ των πρωθυπουργών, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και στη συνέχεια θα ενημερώσει τον Πρόεδρο των Σκοπίων, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς και τους πολίτες.

Αρνήθηκε να επιβεβαιώσει εάν το νέο όνομα για τη χώρα του θα είναι το «Βόρεια Μακεδονία».

Σχετικά άρθρα