ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημ. Αβραμόπουλος: “Η Ελλάδα παραμένει πόλος σταθερότητας”

Δημ. Αβραμόπουλος: “Η Ελλάδα παραμένει πόλος σταθερότητας”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στους πρέσβεις και τους ακολούθους Άμυνας των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απηύθυνε παραινέσεις για συνεργασία, συλλογική δράση και σταθερή πίστη στο ευρωπαϊκό όραμα «αψηφώντας τις επικίνδυνες σειρήνες του λαϊκισμού και του εθνικισμού».

«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η συλλογική δράση και η σταθερή μας πίστη στο ευρωπαϊκό όραμα πρέπει να χρησιμεύει ως πυξίδα μας για να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που θέτουν η κρίση του κοινωνικού κράτους, η ανεξέλεγκτη άνοδος της παράνομης μετανάστευσης, το περιβαλλοντικό και άλλα παγκόσμια ζητήματα» ανέφερε.

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό των δραστηριοτήτων της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στον τομέα της Ασφάλειας και της Άμυνας ο κ. Αβραμόπουλος, αναφέρθηκε στις ενέργειες της Προεδρίας για την προώθηση της ναυτική ασφαλείας, της κυβερνοασφάλειας, της βιωσιμότητας στην άμυνα και της ανάπτυξη δυνατοτήτων για την ενίσχυση της Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις προσπάθειες της Προεδρίας για την περαιτέρω προώθηση του ρόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ανεμπόδιστη πρόσβασή τους στην αμυντική αγορά.

Με αφορμή τις «γεωπολιτικές εξελίξεις στην απειλούμενη ευρύτερη γειτονιά της Ευρώπης» ο κ. Αβραμόπουλος εκτίμησε, ότι «η κρίση στην Ουκρανία συνιστά μείζονα στρατηγική εξέλιξη, η οποία δείχνει επιστροφή σε προκλήσεις σχετικές με τη χρήση βίας και με την απειλή χρήσης βίας στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

Επανέλαβε με έμφαση, ότι «σε αυτό το γεωπολιτικό περιβάλλον η Ελλάδα παραμένει πόλος σταθερότητας και ο νοτιανατολικός ευρωπαϊκός παράγοντας για την υπεράσπιση των ευρωπαϊκών αξιών και συμφερόντων».

Στη συνάντηση παρέστησαν επίσης η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Λαμπρόπουλος.

Σχετικά άρθρα