Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αχτσιόγλου: Η Ελλάδα θα βγει καθαρά από τα μνημόνια – Αύξηση αμέσως του κατώτατου μισθού

Αχτσιόγλου: Η Ελλάδα θα βγει καθαρά από τα μνημόνια – Αύξηση αμέσως του κατώτατου μισθού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αδήλωτη Εργασία, Ανασφάλιστη Εργασία, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Έφη Αχτσιόγλου, Κατώτατος Μισθός, Σκόπια,

H έξοδος από τα Μνημόνια «συνιστά αναμφίβολα μια κομβική στιγμή στην ιστορία της χώρας», σημειώνει με έμφαση στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Έφη Αχτσιόγλου, που εξηγεί αφενός το «γιατί», αφετέρου το πώς θα αλλάξει στην πράξη η καθημερινότητα των πολιτών.

Και, όπως χαρακτηριστικά τονίζει, «η Ελλάδα θα βγει καθαρά από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής».

Για τα μέτρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέβαλε, η κ. Αχτσιόγλου αναφέρει στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Μετά την έξοδο από το πρόγραμμα, μετά τον Αύγουστο δηλαδή, θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα όπως θα έχουν διαμορφωθεί, μεταξύ των οποίων και τα δημοσιονομικά περιθώρια για μέτρα στήριξης και ανακούφισης της κοινωνικής πλειονότητας».

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφέρεται στη συνέντευξή της, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναλυτικά για τα ανοιχτά θέματα του χαρτοφυλακίου της και πρώτα, για τη νέα αρχιτεκτονική των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, μια αρχιτεκτονική που, όπως επισημαίνει, θα συμβάλει σταδιακά στη συνολική αλλαγή της εικόνας της αγοράς εργασίας.

Ενώ μιλά επίσης για την Υπουργική Απόφαση, που υπέγραψε την περασμένη Παρασκευή και η ενεργοποιεί τη ρύθμιση για την υποχρεωτική, εκ των προτέρων, ηλεκτρονική δήλωση της υπερεργασίας και των υπερωριών. Παραλλήλως, υπογραμμίζει ότι με τη διάταξη που φέρνει το αρμόδιο Υπουργείο προς ψήφιση στη Βουλή, τίθενται για πρώτη φορά κανόνες στις εργολαβίες.

Συλλογικές διαπραγματεύσεις και αύξηση του κατώτατου μισθού συνιστούν για την παρούσα κυβέρνηση «αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να ανακτήσουν σταδιακά μέρος των όσων απώλεσαν στα χρόνια της κρίσης», ξεκαθαρίζει η Ε. Αχτσιόγλου κατηγορώντας εκ παραλλήλου ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για «κροκοδείλια δάκρυα» που χύνουν στα ζητήματα αυτά.

Για το ονοματολογικό, τέλος, η -βορειοελλαδίτισσα- υπουργός διαβεβαιώνει: «Η κυβέρνηση λειτουργεί με ιστορική ευθύνη στο ζήτημα αυτό».

Σχετικά άρθρα