Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κικίλιας αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» και απλά μας λέει ότι «δεν θα τον ήθελε»! Σιγά ρε έξυπνε! Ποιος τον θέλει;

Ο Κικίλιας αποδέχεται τον όρο «Μακεδονία» και απλά μας λέει ότι «δεν θα τον ήθελε»! Σιγά ρε έξυπνε! Ποιος τον θέλει;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βασίλης Κικίλιας, Νέα Δημοκρατία, Σκόπια, Υπουργείο Εξωτερικών,

«Είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας βρίσκεται απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το θέμα των Σκοπίων και τον τρόπο με τον οποίο το χειρίζεται» ανέφερε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Με μυστική διπλωματία, αρνούμενη να ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση, με σκοπό έναντι ανταλλαγμάτων να δώσει μία λύση.

»Αυτό δεν είναι αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία, γιατί σημαντικά κομμάτια που έχουμε βάλει πάνω στο τραπέζι, όπως το θέμα του αλυτρωτισμού, του Συντάγματος της “μακεδονικής” γλώσσας, του “μακεδονικού” έθνους, προσπαθούν να περάσουν στα μουλωχτά», είπε, ο ίδιος που η παράταξη του το 1977 αναγνώρισε μυστικά στον ΟΗΕ τη «μακεδονική» γλώσσα και το 2008 η παράταξή του πάλι υιοθέτησε τη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, δίχως να το πει στον ελληνικό λαό.

Και τολμάνε αυτοί, που έκρυβαν επί 41 χρόνια από τον ελληνικό λαό την αλήθεια, να κατηγορούν τη σημερινή κυβέρνηση για μυστική διπλωματία.

Ποιοι; Οι ίδιοι ψεύτες και πολιτικοί απατεώνες που μας κατέστρεψαν.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να αναζητηθεί η λύση του ζητήματος της ονομασίας χωρίς να είμαστε οι επισπεύδοντες, μόνο αφού προηγηθεί η αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος, μη αποδοχή των περί «μακεδονικού» έθνους και γλώσσας, μία ονομασία για κάθε χρήση (erga omnes).

Ξεχνά προφανώς ο κ. Κικίλιας ότι πριν ένα χρόνο στη Βουλή, η παράταξή του πίεζε την κυβέρνηση να δεσμευτεί σε ένα όνομα σύνθετο με γεωγραφικό προσδιορισμό. Τόσο μεγάλοι πολιτικοί απατεώνες.

«Θα προτιμούσαμε η ονομασία να μην περιέχει τον όρο «Μακεδονία», αυτό όμως θα είναι το τελευταίο κομμάτι μίας διαπραγμάτευσης», είπε.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Γιατί το λέει έτσι; Επειδή έχει αποδεχτεί να έχουν τον όρο «Μακεδονία» σε μια σύνθετη ονομασία και οι Σκοπιανοί αλλά μας εκφράζει την επιθυμία του, λες και υπάρχει Έλληνας με διαφορετική επιθυμία.

«Δεν είναι αποδεκτό ο επίσημος διαπραγματευτής μίας χώρας, ο υπουργός Εξωτερικών, να ξεκινά από το τέλος της διαπραγμάτευσης προσχωρώντας στα επιχειρήματα της άλλης μεριάς σε κάτι το οποίο είναι κρίσιμο για εμάς. Πού το έχετε ξαναδεί αυτό;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, που μπορεί να μη φημίζεται για τις γνώσεις του σε θέματα διπλωματίας, έχει αποδείξει όμως ότι στον λαϊκισμό είναι ικανότατος, όπως εξάλλου κάθε άνθρωπος περιορισμένων γνώσεων.

Τόνισε ότι «εάν η κυβέρνηση φέρει συμφωνία ενάντια στα εθνικά συμφέροντα και τη βούληση του λαού, θα πάρει βροντερή απάντηση στις εκλογές».

Ο κ. Κικίλιας όπως διαβάσατε πετάει το μπαλάκι στον λαό, να δώσει εκείνος την απάντηση σε μελλοντικές εκλογές και το κάνει αυτό διότι στη Βουλή θα το ψηφίσει ο κ. Κικίλιας και όλη η λαϊκίστικη παράταξη της ανεπρόκοπης ΝΔ.

Ερωτηθείς για τα συλλαλητήρια, απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ μέχρι το 2014 έβαλαν μπουρλότο στην ελληνική κοινωνία και ουσιαστικά εξέθρεψαν ακραίες παραβατικές συμπεριφορές λεκτικής και πολλές φορές φυσικής βίας και τις εγκόλπωσαν στη ρητορική τους.

»Μιλούσαν για κρεμάλες, για δοσιλόγους. Σήμερα, η ελληνική κοινωνία απέχει έτη φωτός από αυτά. Διαμαρτύρεται στα συλλαλητήρια ειρηνικά για ένα πολύ ευαίσθητο θέμα».

Δηλαδή ο κ. Κικίλιας δεν θεωρεί όσους μας έφεραν τα μνημόνια δοσίλογους; Τι είναι; Εθνοσωτήρες;

Να σας κάνουμε και αγάλματα κύριε Κικίλια όλων των προσκυνημένων στο Πεδίον του Άρεως, να σας θυμόμαστε.

Ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι «είναι απαράδεκτο, ανεύθυνο, ερασιτεχνικό και επιζήμιο για τα εθνικά συμφέροντα να γνωρίζουν κάποιοι τη συμφωνία, να είναι ο πρωθυπουργός εν αναμονή ενός τηλεφωνήματος από τον ομόλογό του για να υπάρξει μία συμφωνία που θεωρείται τελειωμένη και να μην τη γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Όχι 25 συλλαλητήρια, 225 θα γίνουν», είπε ο κ. Κικίλιας ψευδόμενος, αφού η Νέα Δημοκρατία έχει ενημερωθεί.

Βεβαίως υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα ο κ. Κικίλιας να μην κατάλαβε λέξη από την ενημέρωση και επειδή η άγνοιά του τον εμποδίζει από την κατανόησή της, θεωρεί ότι δεν ενημερώθηκε. Είπαμε, ο καθένας και ο διανοητικός του εξοπλισμός.

Σχετικά άρθρα