Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ζάεφ θέλει να κλείσει σύντομα το Σκοπιανό, ο Ντιμιτρόφ δεν βιάζεται, «κάποιοι παίζουν παιχνίδια» λέει η Αθήνα

Ο Ζάεφ θέλει να κλείσει σύντομα το Σκοπιανό, ο Ντιμιτρόφ δεν βιάζεται, «κάποιοι παίζουν παιχνίδια» λέει η Αθήνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ζόραν Ζάεφ, Μέγαρο Μαξίμου, Νίκολα Ντιμιτρόφ, Σκόπια, Φεντερίκα Μογκερίνι,

«Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία όπως είπε και ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια», δήλωσε Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του υπ. Εξωτερικών των Σκοπίων.

Στο μεταξύ αισιόδοξος για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ σύντομα εμφανίστηκε και ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ, σε αντίθεση με τον υπουργό Εξωτερικών του που δεν δείχνει να βιάζεται.

«Το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα επιλυθεί σύντομα», δήλωσε ο κ. Ζάεφ σύμφωνα με το πρακτορείο Mia της γειτονικής χώρας.

Νωρίτερα, την πλήρη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εν εξελίξει εργασίες ανάμεσα σε Αθήνα και Σκόπια στο ζήτημα της ονομασίας και την ετοιμότητα της Κομισιόν να στηρίξει ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα, εξέφρασε η ύπατη εκπρόσωπος της Ε.Ε. για Εξωτερικές Υποθέσεις, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα η κ. Μογκερίνι, με τον αντιπρόεδρο της ΠΓΔΜ, αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, Μπουζάρ Οσμάνι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας και ο αντιπρόεδρος της πΓΔΜ συζήτησαν για την πρόοδο στην εφαρμογή της ατζέντας των μεταρρυθμίσεων της γειτονικής χώρας.

Σχετικά άρθρα