Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ντιμιτρόφ δεν βιάζεται για λύση στο Σκοπιανό: «Δεν ωφελούν βιαστικές πράξεις»

Ο Ντιμιτρόφ δεν βιάζεται για λύση στο Σκοπιανό: «Δεν ωφελούν βιαστικές πράξεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκολα Ντιμιτρόφ, Σκόπια,

Για καλή θέληση και «σημαντικά αποτελέσματα» που έχουν επιτευχθεί στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας κάνει λόγο σε ενημέρωσή του το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, τονίζοντας πως βρισκόμαστε σε μία «εξαιρετικά λεπτή στιγμή» στη διαδικασία αυτή.

Ειδικότερα το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ σε ανακοίνωση του αναφέρει:

Έχει επιδειχθεί καλή θέληση και έχουν επιτευχθεί σημαντικά αποτελέσματα στην πορεία των συνομιλιών.

Σε αυτή τη συγκυρία όπως και σε οποιαδήποτε διαδικασία τέτοιου είδους, είναι αναγκαίο οι ομάδες εργασίας να μεταφέρουν αυτή την καλή θέληση σε ένα κείμενο συμφωνίας, το οποίο θα αντανακλά κατάλληλα τις παραμέτρους της πολιτικής συμφωνίας, στην οποία κατέληξαν οι δύο πλευρές.

Με αυτό το στόχο κατά νου, η ΠΓΔΜ εργάζεται σκληρά για να επιτευχθεί αυτό το συντομότερο δυνατόν και πριν από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο η ΠΓΔΜ υπογραμμίζει ότι σε θέματα τέτοιας σημασίας δεν ωφελούν βιαστικές πράξεις.

Η ποιότητα του κειμένου και η ανάγκη να βρεθεί μία διαρκής και βιώσιμη λύση αποδεκτή και από τις δύο πλευρές υπερβαίνουν κατά πολύ την ανάγκη τήρησης οποιωνδήποτε προθεσμιών για την οριστικοποίηση της διαδικασίας.

Με την ανακοίνωση αυτή φαίνεται πως τα Σκόπια θέλουν αν μη τι άλλο να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, παρότι ο χρόνος πιέζει εφόσον όντως επιθυμούν να έχει υπάρξει μία συμφωνία που θα τους επιτρέπει στη Σύνοδο Κορυφής της 28ης Ιουνίου να πάρουν πρόσκληση ένταξης στην ΕΕ.

Πάντως έντονη ήταν η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.

Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ, δήλωσε:

«Έχουμε μια καλή συμφωνία στο τραπέζι, η οποία όπως είπε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ πρέπει να κλείσει πολύ σύντομα. Δυστυχώς κάποιοι επιμένουν να παίζουν παιχνίδια».

Σχετικά άρθρα