Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης απορρίπτει τις βολές για διγλωσσία και λέει ότι «φοράει πάντα τη φανέλα της Εθνικής»

Ο Μητσοτάκης απορρίπτει τις βολές για διγλωσσία και λέει ότι «φοράει πάντα τη φανέλα της Εθνικής»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γκίντερ Έτινγκερ, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

«Διεκδικώ την καλύτερη λύση για το χρέος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα εντοπίζω συγκεκριμένες αδυναμίες του κυβερνητικού έργου» τόνισε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας με Έλληνες δημοσιογράφους στο Μόναχο απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με όσα του καταλογίζει το Μαξίμου.

«Αστεία όλα αυτά που λέει η ελληνική κυβέρνηση. Φοράω πάντα τη φανέλα εθνικής Ελλάδας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί την ίδια γλώσσα εντός και εκτός της χώρας.

«Αλλού να αναζητήσει η κυβέρνηση τις ευθύνες γιατί η Ελλάδα σήμερα έχει πολύ υψηλότερο κόστος δανεισμού σε σχέση με τις άλλες χώρες του νότου», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Νωρίτερα ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον επίτροπο Προϋπολογισμού της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ και συζήτησαν για το μερίδιο της Ελλάδας στον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε κάθε κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει το 5% σε επενδυτικές δραστηριότητες που επιθυμεί.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. χαρακτήρισε τον νέο ευρωπαϊκό προϋπολογισμό τολμηρό, αναφέρθηκε στα αυξημένα κονδύλια για το θέμα της μετανάστευσης και ζήτησε η αύξηση του σχετικού προσωπικού από 1.500 στα 10.000 άτομα να γίνει πιο σύντομα.

Είπε επιπλέον ότι τα προγράμματα θα δοθούν βάσει των προτάσεων που θα καταθέσει κάθε χώρα και επισήμανε ότι ο ανταγωνισμός είναι ανοικτός και για προγράμματα πανεπιστημιακής έρευνας μεταξύ ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε επίσης πως ο νέος προϋπολογισμός πρέπει να ψηφιστεί πριν από τις ευρωεκλογές και πως σε αυτή τη συζήτηση η Ν.Δ. είναι παρούσα μέσα από το ΕΛΚ.

«Εμείς δεν είμαστε περιφερόμενοι επισκέπτες στις ευρωπαϊκές πολιτικές ομάδες αλλά ανήκουμε στο ΕΛΚ», τόνισε και έκανε λόγο για εκκωφαντική απουσία της κυβέρνησης στο ζήτημα του επόμενου προϋπολογισμού.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. το πρωί συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντολ.

Σχετικά άρθρα