Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης εκτίθεται – Υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα

Μαξίμου: Ο Μητσοτάκης εκτίθεται – Υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντόνιο Ταγιάνι, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μέγαρο Μαξίμου, Νέα Δημοκρατία,

Σκληρή κριτική στην στάση που κράτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνάντηση που είχε με τον Αντόνιο Ταγιάνι, ασκούν κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας πως ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας «βγήκε στο εξωτερικό για να υπονομεύσει τη χώρα και τον αγώνα για έξοδο από τα μνημόνια και απρόσκοπτη πρόσβαση στις αγορές χρήματος, εκτιμώντας πως η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει».

Όπως συνέχιζαν οι κυβερνητικές πηγές: «Για ακόμη μία φορά ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται και θα διαψευσθεί.

»Ας μείνει καλύτερα μέσα στη χώρα να υπονομεύει όσο θέλει τα εθνικά συμφέροντα μαζί με τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη. Δε χρειάζεται να το κάνει και στο εξωτερικό».

Νωρίτερα, Με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται στο Μόναχο για τη συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, στο περιθώριο της οποίας συζήτησε με τον κ. Ταγιάνι περίπου για 15 λεπτά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το θέμα της Ιταλίας, εκφράζοντας την ελπίδα να μην χρειαστεί η Ιταλία να περάσει την ίδια διαδικασία που πέρασε η Ελλάδα και να πληρώσει τον ίδιο βαρύ λογαριασμό.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι στην παρέμβασή του αύριο στη συνάντηση της ΚΟ του ΕΛΚ θα προτείνει λύσεις για το πως η κεντροδεξιά στην Ευρώπη θα αντιμετωπίσει τον λαϊκισμό ενώ σημείωσε πως στην περίπτωση της χώρας μας οι λαϊκιστές δοκιμάστηκαν στην πράξη.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι θα εξηγήσει πως η ΝΔ αναγεννήθηκε από ένα παλιό και κουρασμένο κόμμα και τώρα, όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, διεκδικεί μια μεγάλη εκλογική νίκη.

Για τις αντιδράσεις από την πλευρά της Τουρκίας μετά την απελευθέρωση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για απαράδεκτους ισχυρισμούς και ξεκαθάρισε ότι παρεμβάσεις στην ελληνική δικαιοσύνη δεν χωρούν, ενώ για τις δηλώσεις Ερντογάν για τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως περιμένει από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί επίσημα.

Τέλος σχετικά με την ΠΓΔΜ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως η θέση της ΝΔ είναι ξεκάθαρη και κατανοητή στους κόλπους του ΕΛΚ.

Σχετικά άρθρα