Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΔΗΜΑΡ: Δεν χρειαζόμαστε μεσαιωνικές φυλακές

ΔΗΜΑΡ: Δεν χρειαζόμαστε μεσαιωνικές φυλακές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΗΜΑΡ, Φυλακές,

«Παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, τις ενστάσεις των αρμοδίων φορέων και αγνοώντας 4.500 κρατούμενους – απεργούς πείνας, η κυβέρνηση επιμένει στο νομοσχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα, το οποίο εισάγει ρυθμίσεις, όπως η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας για ορισμένες κατηγορίες κρατουμένων, που κινούνται σαφέστατα πέρα και έξω από το κράτος δικαίου, τους ευρωπαϊκούς σωφρονιστικούς κανόνες του 2006 ή ακόμα και του ελληνικού Συντάγματος.

Αυτό αναφέρει η ΔΗΜΑΡ με αφορμή το νομοσχέδιο για το σωφρονιστικό σύστημα το οποίο εισάγει ρυθμίσεις όπως η δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας.

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει «ότι δεν μας χρειάζονται “μεσαιωνικής σύλληψης” φυλακές και ότι ο εκσυγχρονισμός του σωφρονιστικού συστήματος πρέπει να γίνει με βάση διεθνή πρότυπα και όχι ετικέτες ως προς την επικινδυνότητα των κρατουμένων.

«Αυτό που πραγματικά επείγει είναι η ψήφιση του σχεδίου Σωφρονιστικού Κώδικα που εκκρεμεί 1 χρόνο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ένας περισσότερο προοδευτικός Ποινικός Κώδικα και η συγκρότηση μιας επιτροπής ειδικών που θα σχεδιάσει τα ζητήματα ασφάλειας χωρίς εκπτώσεις στα ανθρώπινα δικαιώματα», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα