Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Απίστευτο: Λογόκριναν επερώτηση της Ραχήλ Μακρή στην Βουλή (έγγραφα)

Απίστευτο: Λογόκριναν επερώτηση της Ραχήλ Μακρή στην Βουλή (έγγραφα)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Εύα Καϊλή, Λογοκρισία, Ραχήλ Μακρή,

Αυτό που έγινε με την επερώτηση της Ραχήλ Μακρή δεν έχει ξαναγίνει.

Λογόκριναν την επερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων με την οποία ζητά να μάθει τον ρόλο που έπαιξε η Εύα Καϊλή την περίοδο που ήταν επικεφαλής του ΚΕΘΙ.

Στο θέμα της επερώτησης η Ραχήλ Μακρή έγραφε: «Για πόσο το Ελληνικό Κράτος θα βρίσκεται όμηρος των ανήθικων μεθοδεύσεων και διεργασιών της ΠΑΣΟΚΕΛΙΑΣ;»

Κάποια στιγμή οι συνεργάτες αντελήφθησαν ότι στο site της Βουλής όπου αναρτώνται όλες οι επερωτήσεις, η δική της επερώτηση είχε αλλάξει… θέμα.

Γράφει λοιπόν στο site της Βουλής ότι θέμα της επερώτησης είναι: Η αποκατάσταση των αδικιών σε βάρος των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.

Όταν η βουλευτής ρώτησε τους αρμοδίους της είπαν ότι ήταν “προσβλητικός ο όρος ΠΑΣΟΕΛΙΑΣ” που χρησιμοποιούσε.

Σε ερώτηση από πότε αποφασίζουν οι υπάλληλοι τι είναι και τι δεν είναι προσβλητικό, φυσικά δεν απάντησαν, ούτε επίσης κατ΄εντολήν ποιου προχώρησαν στην αλλαγή του θέματος.

Όμως όπως μαθαίνουμε το θέμα δεν θα μείνει εδώ. Θα έχει και συνέχεια.

Άξιοι οι πολλαπλοί μισθοί που παίρνουν κάποιοι υπάλληλοι μέσα στην Βουλή και όπως φαίνεται δεν ξεχνάν ποτέ αυτούς που τους βοήθησαν.

Γιατί φυσικά η λογοκρισία εκλεγμένου βουλευτή δεν είναι λίγο πράγμα.

Διαβάστε την επερώτηση της Ραχήλ Μακρή και δείτε το θέμα που αποφάσισαν κάποιοι υπάλληλοι της Βουλής ότι πρέπει να έχει:

ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ
Βουλευτής Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΚΕ

ΠΡΟΣ τους κ.κ. Υπουργούς: Οικονομικών
Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Για πόσο το Ελληνικό Κράτος θα βρίσκεται όμηρος των ανήθικων μεθοδεύσεων και διεργασιών της ΠΑΣΟΚΕΛΙΑΣ;»

Με την υπ αριθμ πρωτ. 1584/2014 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, έχει διαταχθεί η επαναπρόσληψη των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών. Ειδικά οι καθαρίστριες ορισμένου χρόνου αμείβονται σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές τους εκπροσώπους με 300 ευρώ το μήνα και ο βασικός λόγος για την διατήρηση των θέσεων τους είναι η ασφαλιστική κάλυψη που τους προσφέρει η εργασία τους.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών εξαντλώντας όλα τα νόμιμα μέσα κατέθεσε αίτηση αναίρεσης και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ανωτέρω απόφασης προκειμένου να μην επαναπροσλάβει τις αδίκως απολυμένες σύμφωνα με την απόφαση καθαρίστριες.

Η πρώην πολιτική ηγεσία του Υπουργείο και συγκεκριμένα οι κύριοι Στουρνάρας και Θεοχάρης προέρχονται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Αναλυτικότερα δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου αποκαλύπτει ότι ο κύριος Θεοχάρης αποτελεί επιλογή του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα του κ. Βενιζέλου. Στο ίδιο χώρο ανήκει και η κυρία Καϊλή, σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία στο διαδίκτυο όπου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Αν έχεις φίλους διάβαινε και κολλητούς περπάτει..Πάει κι αυτό.

Με αξιοκρατικές διαδικασίες το σύστημα ΠΑ.ΣΟ.Κ. βόλεψε την όμορφη πρώην βουλευτίνα και προστατευόμενη του Βαγγέλη Βενιζέλου, Εύα Καϊλή, διορίζοντάς την ως πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας για Θέματα Ισότητας.

Από εκεί που είχε μείνει εκτός κοινοβουλίου και χωρίς επαγγελματική στέγη στην τηλεόραση, η όμορφη Εύα επανέρχεται στην πολιτική επικαιρότητα από την… πίσω πόρτα του υπουργείου Εσωτερικών, αφού ο φίλος της και αναπληρωτής υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος φρόντισε με εντολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να την τοποθετήσει πρόεδρο στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (Κ.Ε.Θ.Ι.).»

Για την ικανότητα και αποτελεσματικότητα της κυρίας Καϊλή υφίστανται αναρτήσεις του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με τις οποίες: «Μην αναρωτηθείτε τι κάνει η Εύα Καϊλή ως πρόεδρος του ΚΕΘΙ. Γιατί πιθανότατα ούτε η ίδια γνωρίζει, όπως σχολιάζουν με αιχμηρό τρόπο στελέχη του Οργανισμού που είναι αναγκασμένα να συνεργάζονται μαζί της, όταν φυσικά… “πατάει στο γραφείο της”, όπως λένε. Ούτε επίσης να αναρωτηθείτε τι σχέση μπορεί να έχει με όσα προγράμματα “τρέχουν” αυτήν την περίοδο και τα οποία- όπως επιμένουν οι κακές γλώσσες εντός ΚΕΘΙ- βρίσκουν την πρώην “πράσινη” βουλευτή παντελώς ανήμπορη να τα διαχειριστεί.»

Η πρόεδρος του ΚΕΘΙ στη διάρκεια της θητείας της έχει να επιδείξει δύο ταξίδια στη Νέα Υόρκη από 26 Νοεμβρίου εως τις 10 Δεκεμβρίου 2013 και από της 23 Μαρτίου μέχρι της 4 Απριλίου 2014. Ακόμα αποδίδοντας ευγνωμοσύνη προς τον κομματικό μηχανισμό που την τοποθέτησε στο τέλος Απριλίου 2014 λιγότερο από ένα μήνα από τις ευρωεκλογές «η κ. Καϊλή έδωσε το παρών στο Κέντρο Ερευνών με τον γραμματέα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και επίσης υποψήφιο ευρωβουλευτή με την Ελιά, Παύλο Χρηστίδη για μια photo opportunity.» όπως αναφέρουν δημοσιεύματα.
Βεβαίως η κ. Καϊλή υπέγραψε στις 20 Μαρτίου 2014 Απόφαση σύναψη τριών (3) συμβάσεων μίσθωσης έργου διαχειριζόμενη τα χρήματα των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων.

Ένα από τα έργα αποτελεί η ανάθεση θέση εμπειρογνώμονα οργάνωσης δράσεων δικτύωσης στην κυρία Παπαδάκη Κυριακή με μισθό 1200 ευρύ ανά ανθρωπομήνα. Η κυρία Παπαδάκη στέλεχος της νεότερης γενιάς του ΠΑΣΟΚ, μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου Νεολαίας και της Κ.Ε.. ήταν επικεφαλής στο Νομό Πέλλας ως υποψ. Αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού που στήριζε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές. Οι κυρίες Καϊλή και Παπαδάκη πέρα από την επαγγελματική τους θέση στο ΚΕΘΙ πραγματοποίησαν κοινή περιοδεία αφού η κ. ΕΥΑ ΚΑΪΛΗ ήταν και υποψήφια Ευρωβουλευτής με την ΕΛΙΑ.

Παρόλο που οι εκλεκτοί του κ. Βενιζέλου προσλαμβάνουν μέλη των κομμάτων τους και πραγματοποιούν περιοδείες μαζί τους, δεν φαίνεται να δείχνουν την ίδια ευαισθησία με τους υπόλοιπους πολίτες και συγκεκριμένα με τις καθαρίστριες των 300 ευρώ. Ποσό που ούτε καν συγκρίνεται με τον μισθό του κ. Στουρνάρα στην Τράπεζα της Ελλάδος και το μπόνους των 5 εκ ευρώ που διεκδικεί ο κ. Θεοχάρης από την θέση του ΓΓ Εσόδων από την οποία παραιτήθηκε.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1. Σκοπεύει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να αποκαταστήσει την αδικία στις καθαρίστριες;
2. Θα καταδικάσετε στην αγωνία του ανασφάλιστου όλες αυτές τις γυναίκες και τα παιδιά τους;
3. Θα συνεχίσετε να διορίζετε ημέτερους σε κρατικές θέσεις;
4. Με ποια διαδικασία και με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η κ. Καϊλή στην θέση της Προέδρου του ΚΕΘΙ;
5. Είχε προκηρυχθεί η θέση; Εάν όχι γιατί;
6. Εάν ναι πόσοι υποψήφιοι κατέθεσαν δικαιολογητικά και πως λήφθηκε η απόφαση επιλογής από τον Υπουργό Εσωτερικών;
7. Ποιο έργο επιτέλεσε η κ. Καϊλή ως πρόεδρος του ΚΕΘΙ;
8. Αληθεύουν τα δημοσιεύματα ότι τα δυο ταξίδια, οι αναθέσεις έργων και οι φωτογραφίες αποτελούν το μόνο της κατόρθωμα;
9. Με ποια διαδικασία και με ποια κριτήρια επιλέχθηκε η κυρία Παπαδάκη;
10. Αποτελεί για την Συγκυβέρνηση μοναδικό κριτήριο η κομματική ταυτότητα ή θα αρχίσετε να σκέφτεστε και κάποια αξιοκρατικά προσόντα επιλογής;

Επίσης, ζητείται η κατάθεση στην Εθνική Αντιπροσωπεία όλων των σχετικών εγγράφων που τεκμηριώνουν τις απαντήσεις σας στα ανωτέρω ερωτήματα.

Αθήνα, 17-6-2014

Η ΕΡΩΤΩΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

Ραχήλ Μακρή

raxil makri 2

Σχετικά άρθρα