Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σαχινίδης (ΚΙΝΑΛ): Θεωρητικά υπερπλεονάσματα σε βάρος νοικοκυριών-επενδύσεων

Σαχινίδης (ΚΙΝΑΛ):  Θεωρητικά υπερπλεονάσματα σε βάρος νοικοκυριών-επενδύσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κίνημα Αλλαγής, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Μνημόνιο, ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Σαχινίδης,

Κριτική στην κυβέρνηση με αιχμή τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου σχεδίου για την περίοδο 2019-2022, που έδωσε χθες Τρίτη στη δημοσιότητα το Ελληνικό Δημοσιονομικό Συμβούλιο, ασκεί ο γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής, Φίλιππος Σαχινίδης.

«Η έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου επιβεβαιώνει ότι η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μετά τα μνημόνια θα υπακούει στο δόγμα του Χότζα. Έβαζε στο μικρό σπίτι ζώα για να κάνει τους ενοίκους να νοιώσουν άνετα στη συνέχεια, βγάζοντας μερικά από αυτά» σχολιάζει ο κ. Σαχινίδης.

Όπως επισημαίνει ο ίδιος, «η κυβέρνηση καταθέτει ένα σχέδιο που στηρίζεται στην υπερφορολόγηση και στην εξάντληση νοικοκυριών και επιχειρήσεων».

Επιπλέον, συνεχίζει, «δημιουργεί θεωρητικά υπερπλεονάσματα της τάξης του 5% του ΑΕΠ σε βάρος των νοικοκυριών και των επενδύσεων» και «μετά με εφάπαξ παροχές δίκην φιλοδωρήματος θα επιστρέψει ένα μικρό μέρος από όσα με φόρους αφαίρεσε από τους πολίτες».

«Όπως όμως επισημαίνει η έκθεση του Δημοσιονομικού Συμβουλίου αυτός ο σχεδιασμός είναι μετέωρος. Στηρίζεται στην εκτίμηση ότι σε συνθήκες υπερφορολόγησης θα συνεχίσουν να αυξάνονται η κατανάλωση και οι επενδύσεις και έτσι θα έχουμε για την τριετία 2018-2022 ρυθμούς αύξησης άνω του 2%» σημειώνει ο γραμματέας του Τομέα Οικονομικών του Κινήματος Αλλαγής.

«Όλα αυτά την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και οι οικονομολόγοι του έκαναν πολιτική καριέρα στην πλάτη των πολιτών ισχυριζόμενοι ότι η λιτότητα αφαιρεί από την ανάπτυξη.

»Σήμερα φαίνεται να προσχωρούν στις πιο ακραίες θεωρητικές σχολές οικονομολόγων που υποστηρίζουν ότι η λιτότητα τροφοδοτεί την ανάπτυξη. Εύγε» καταλήγει.

Σχετικά άρθρα