Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Δεν μας ανησυχεί η Ιταλία, προχωράμε κανονικά στην καθαρή έξοδο

Τσακαλώτος: Δεν μας ανησυχεί η Ιταλία, προχωράμε κανονικά στην καθαρή έξοδο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνικά Ομόλογα, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ιταλία, Μνημόνιο,

«Η Ιταλία δεν μας ανησυχεί. Με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, προχωράμε στην καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, όπως ακριβώς την έχουμε προγραμματίσει» αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«Η κατάσταση στην Ιταλία επιβεβαιώνει αυτό που οι αριστεροί οικονομολόγοι λένε από καιρό. Αν δεν αντιμετωπιστούν τα σημερινά μεγάλα περιφερειακά προβλήματα και κοινωνικά ελλείμματα, η ευρωζώνη θα παραμείνει ευάλωτη. Είναι επείγον να προχωρήσουμε σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής» αναφέρει ο Ευκλ. Τσακαλώτος μιλώντας στο newpost.gr και προσθέτει:

«Σε ό,τι αφορά τα δικά μας, τα γεγονότα στην Ιταλία δεν μας δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες. Οι αγορές γνωρίζουν ότι η ελληνική οικονομία πάει καλά και οι προοπτικές της είναι εξαιρετικές. Θα έλεγα μάλιστα ότι η αναταραχή μάς δίνει έναν επιπλέον επιχείρημα. Γιατί όλοι βλέπουν πλέον πόσο σημαντικό κριτήριο για την πρόσβαση στις αγορές αποτελεί η βιωσιμότητα του χρέους.

Συνοψίζοντας, η Ιταλία δεν μας ανησυχεί. Με νηφαλιότητα και αυτοπεποίθηση, προχωράμε στην καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, όπως ακριβώς την έχουμε προγραμματίσει».

Σχετικά άρθρα