Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίτιμος διδάκτωρ σε ΤΕΙ αναγορεύτηκε ο Τσακαλώτος

Επίτιμος διδάκτωρ σε ΤΕΙ αναγορεύτηκε ο Τσακαλώτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευκλείδης Τσακαλώτος, Ήπειρος, Πρέβεζα, ΤΕΙ,

Επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών του ΤΕΙ Ηπείρου αναγορεύτηκε σε ειδική τελετή στο αμφιθέατρο του εκπαιδευτικού Ιδρύματος στην Πρέβεζα, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου, βουλευτές, ο δήμαρχος Πρέβεζας ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, φορείς και φοιτητές.

Ο υπουργός, αφού ευχαρίστησε για την τιμή τον Πρύτανη και την Σύγκλητο, απευθύνθηκε ειδικά στους φοιτητές γιατί όπως είπε , « πρέπει πάντα το Πανεπιστήμιο να είναι για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες».

Πριν την ομιλία του με θέμα « Οικονομική Επιστήμη μετά την κρίση» , ο κ. Τσακαλώτος , μέσα από προσωπικό παράδειγμα, επισήμανε, πως εάν θέσεις τους κανόνες, μπορεί να σταματήσει το πελατειακό σύστημα και αυτός είναι τρόπος να αλλάξει και μια κοινωνία.

«Για να δώσουμε εξηγήσεις πρέπει να δούμε τις κοινωνικές ρίζες πριν την κρίση και μετά. Να απαντηθεί το ερώτημα τι είναι αυτό που δημιουργεί την ανισότητα.

Την δεκαετία του 1950 και 1960 είχαμε την μεγαλύτερη περίοδο αύξησης του καπιταλισμού, μια τεράστια μείωση των ανισοτήτων και ο λόγος ήταν ότι εκτός από τα συνδικάτα υπήρχαν συλλογικότητες που μπορούσαν εκ των υστέρων να επηρεάσουν τα αποτελέσματα της αγοράς» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Η ΕΕ, ανέφερε, πως χειροτέρεψε ακόμη τα πράγματα στα 10 χρόνια πριν την κρίση. «Γιατί ενώ στην αρχική περίοδο οι βασικές χρηματοοικονομικές ροές ήταν μέσα από τα προγράμματα της Ευρώπης, άρχισαν οι πιέσεις καθώς υπήρχε διεύρυνση της Ε.Ε να υπάρχουν λιγότερα χρήματα από επίσημες ροές για την ανάπτυξη και πήγαμε σε ιδιωτικές ροές από τις Τράπεζες.

‘Αρα η Ελλάδα είχε δύο προβλήματα. Πρώτον δεν είχε την ικανότητα αυτές τις ροές να τις χρησιμοποιήσει στο μέγιστο σημείο και δεύτερον όταν έγιναν οι ιδιωτικές ροές πήγαν κερδοσκοπικές δραστηριότητες σε ακίνητα και σε πρότζεκτ που δεν είχαν πολύ μεγάλη αυξανόμενη θητεία.Το λάθος είναι είτε να νομίζεις ότι το κράτος μπορεί να τα κάνει όλα, είτε δεν μπορεί να κάνει τίποτε».

Σχετικά άρθρα