Ισλαμικό ΚράτοςΕθνικές Εκλογές 2023
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Α. Λοβέρδος: Η Τράπεζα Θεμάτων δεν θα καταργηθεί

Α. Λοβέρδος: Η Τράπεζα Θεμάτων δεν θα καταργηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανδρέας Λοβέρδος, Τράπεζα Θεμάτων,

Για το ζήτημα που έχει ανακύψει σχετικά με την Τράπεζα Θεμάτων τοποθετήθηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης διορθωτικών μέτρων, αποκλείοντας ωστόσο το ενδεχόμενο κατάργησης του θεσμού.

«Δεν πρόκειται να καταργηθεί η Τράπεζα Θεμάτων (…) Σε κριμένες κατηγόριες μαθημάτων ήταν εύστοχες οι ερωτήσεις στα μαθήματα θετικής κατεύθυνσης υπήρξε πρόβλημα, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να πάρει η πολιτεία πίσω τον θεσμό, η Τράπεζα θεμάτων είναι θεσμός κοινωνικά ευαίσθητος» επισήμανε.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι «θα δούμε τα διορθωτικά μέτρα που θα πάρουμε με βάση τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Αν η συγκέντρωση των αποτελεσμάτων μας δείξει οριζόντια αποτυχία στην α’ λυκείου είναι επιβεβλημένο να παρέμβουμε υπέρ της ορθής εφαρμογής του μέτρου». Μετεγγραφές στα ΑΕΙ Όσον αφορά το θέμα τη διεύρυνση των δικαιούχων για μετεγγραφές στα ΑΕΙ, και την αδυναμία των ιδρυμάτων να τις καλύψουν, ο κ. Λοβέρδος δήλωσε με νόημα ότι η αδυναμία οφείλεται και λόγω έλλειψης διοικητικών υπαλλήλων.»

«Ο χρόνος και τα κριτήρια που θα αποφασίζουν τα τμήματα αντικείμενο συζήτησης στη 1 το μεσημέρι με τους προέδρους των ΤΕΙ, και τους πρυτάνεις» ανέφερε, ενώ υπογράμμισε ότι «μάς απειλεί και η διαφθορά» εννοώντας μετεγγραφές μαϊμού.

«Σήμερα θα δώσουμε τις κατά το δυνατόν καλύτερες λύσεις. Ο νόμος λεει ότι θα αποφασίζουν τα ιδρύματα για τις μετεγγραφές. Δεν προσπαθούμε να πετάξουμε το μπαλάκι. Δεν μπορούμε να δώσουμε τίποτε άλλο είναι η εποχή της μεγάλης δυσκολίας» σημείωσε.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ενημερώθηκε ότι την Τρίτη ανοίγουν οι σχολές στο ΕΜΠ, και δεν θα χαθεί το εξάμηνο. «Μόνο σε πόλεμο κλείνουν αυτά τα ιδρύματα, και πολλές φορές ούτε σε πόλεμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα