Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Τσίπρας έδωσε «χρίσμα» στον Μπουτάρη – Colpo grosso με Φώφη και Μητσοτάκη

Γιατί ο Τσίπρας έδωσε «χρίσμα» στον Μπουτάρη – Colpo grosso με Φώφη και Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Μπουτάρης, Δήμος Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη, Κίνημα Αλλαγής, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Φώφη Γεννηματά,

Το σύνθημα για προοδευτικές συμμαχίες, για τις οποίες είχε μιλήσει πριν από μία εβδομάδα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ με φόντο τις αυτοδιοικητικές εκλογές έδωσε και επί του πρακτέου ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Γιάννη Μπουτάρη.

Με κοινό αντίπαλο το «μαύρο μέτωπο» που βρίσκεται στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης μετά και τη φασιστική επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης και με δεδομένες τις υπαρκτές πολιτικές διαφορές μαζί του, τις οποίες εξάλλου αναγνώρισε και στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε επί της ουσίας τη στήριξή του για την υποψηφιότητα Μπουτάρη για το Δήμο Θεσσαλονίκης στις εκλογές, που σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου θα γίνουν τον Οκτώβρη του 2019, μαζί με τις εθνικές.

«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει δημοκρατική. Ενθάρρυνα τον Γιάννη Μπουτάρη να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις κοινές δηλώσεις του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Με τη ρελάνς αυτή ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί τόσο να διεμβολήσει το χώρο του Κινήματος Αλλαγής, αφού επί της ουσίας εξαναγκάζει εκ προϊμίου τη Φώφη Γεννηματά να στηρίξει τον ίδιο υποψήφιο, όσο όμως και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιοριστεί σε μία υποψηφιότητα που εξ ανάγκης πλέον θα κινείται στο χώρο της καθαρής δεξιάς και σε όσμωση με ακραίες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί στη Θεσσαλονίκη.

Ως εκ τούτου και παρά το γεγονός ότι η υποψηφιότητα Μπουτάρη σίγουρα έχει εκτός από πλεονεκτήματα και ντισαβανταζ, ο Πρόεδρος της ΝΔ καλείται να επιλέξει για την υποψηφιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης κάποιον ο οποίος όχι μόνο δεν θα κινείται στον προοδευτικό χώρο, αλλά θα είναι εκ των προτέρων αναγκασμένος να «ψαρέψει» στα θολά νερά της ακροδεξιάς για να «κοντράρει» τον Μπουτάρη, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη «ρετσινιά» για φλερτ με την ακροδεξιά που έχει κολλήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεών του με τον Γιάννη Μπουτάρη, σχολιάζοντας τη φασιστική επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου.

«Η Θεσσαλονίκη έχει μια μακρά δημοκρατική παράδοση αλλά και ενός μετώπου εθνικισμού ρατσισμού και μισαλλοδοξίας.

»Ο Γιάννης ο Μπουτάρης ανέλαβε τη δημαρχία μιας πόλης βουτηγμένης στη διαφθορά και τα χρέη και κατάφερε να έχει μια πόλη δημοκρατική ανοικτή που προσπαθεί να λύσει τα προβλήματά της.

»Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, πολιτικά, σε πολλά πράγματα αλλά πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη δημοκρατική» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Τον ενθάρρυνα να συνεχίσει και να μπει μπροστά στον αγώνα κάθε δημοκρατικού πολίτη κόντρα στο μαύρο μέτωπο.

»Να μπει μπροστά ενός ευρύτερου δημοκρατικού μετώπου ώστε η Θεσσαλονίκη να μη γυρίσει πίσω και να παραμείνει μια πόλη ανοικτή και δημοκρατική.

»Παρέχω στήριξη στην προσπάθεια του Δημάρχου να υπερασπιστεί τις δημοκρατικές παραδόσεις για λογαριασμό όλων των δυνάμεων του τόπου», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από τη δική του μεριά ο Γιάννης Μπουτάρης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη συμπαράστασή του και σημείωσε πως η επίθεση που δέχθηκε ήταν «ξεκάθαρα οργανωμένη», ενώ συμπλήρωσε:

«Δεν θα τα αφήσουμε. Θα φτάσουμε στη ρίζα από πού ξεκίνησε η ιστορία. Να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τα καλά λόγια που είπα για τον αγώνα που κάνουμε.

»Αυτή η πόλη δεν πρέπει να αλλάξει δημοτική αρχή. Ο φασισμός είναι ένας και δεν θα περάσει. Η Θεσσαλονίκη πρέπει να γίνει παράδειγμα δημοκρατικής πόλης».

Τσίπρας σε Μπουτάρη: «Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό»

«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Γιάννη Μπουτάρη στον σύντομο διάλογο που είχαν ενώπιον των τηλεοπτικών συνεργείων στην αρχή της συνάντησης τους, στο γραφείο του δημάρχου.

Αμέσως μετά, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι η στάση του δημάρχου έχει γίνει σύμβολο και τόνισε ότι «μπορεί να λένε κάποιοι ότι η επίθεση ήταν τυχαία και αυθόρμητη, όμως ήταν οργανωμένη».

«Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις», είπε ο πρωθυπουργός στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Επίσης, αναφέρθηκε στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, που από τη μια τόνισε ότι έχει μια μακρά παράδοση αγώνων αλλά υπάρχει και το μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων. Τόνισε δε, ότι ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα από αυτή τη φασιστική επίθεση εναντίον του Δημάρχου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μπουτάρης ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.

Σχετικά άρθρα