Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμίνης: «Το αίσθημα της καταδίωξης και βίας από τον όχλο δεν περιγράφεται»

Καμίνης: «Το αίσθημα της καταδίωξης και βίας από τον όχλο δεν περιγράφεται»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Μπουτάρης, Γιώργος Καμίνης, Δήμος Αθηναίων, Δήμος Θεσσαλονίκης, Τοπική Αυτοδιοίκηση,

Η «φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί έναν κίνδυνο για τη δημοκρατία και την ομαλότητα στη χώρα» και «δεν πρέπει επιδερμικά να ερμηνευθεί ως εκτροπή κάποιων λίγων φανατικών» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης, καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις «που κατά καιρούς ανέχθηκαν τη βία» να κάνουν την αυτοκριτική τους.

«Με τον Γιάννη Μπουτάρη δεν είμαστε ίδιοι.

»Μπορεί από το 2010 μερικοί να μας θεωρούν διόσκουρους, είμαστε όμως πολύ διαφορετικοί στην πορεία μας και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας.

»Ωστόσο, η προχθεσινή επίθεση στον Γιάννη με συγκλόνισε, μάλλον γιατί είναι κάτι που το έχω βιώσει και εγώ ως δήμαρχος» αναφέρει ο κ. Καμίνης σε άρθρο του στα «Νέα», προσθέτοντας:

«Το αίσθημα της καταδίωξης και της βίας από τον όχλο είναι κάτι που δεν περιγράφεται.

»Φωλιάζει στην ψυχή σου και φροντίζεις να μην το ανακαλείς συχνά στη μνήμη σου».

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημειώνει ότι «η βία, υπό τον μανδύα της “δυναμικής διεκδίκησης” νομιμοποιήθηκε μέσα στην καρδιά της κρίσης».

Όπως παρατηρεί «εθνικιστικά και λαϊκίστικα ρεύματα, συναντήθηκαν με την ημιμάθεια και την συνωμοσιολογία και βαφτίστηκαν “αντισυστημικά”».

Υπογραμμίζει ακόμη ότι «οι πολιτικές δυνάμεις, δεξιές και αριστερές, που με οποιοδήποτε τρόπο έχουν κατά καιρούς ανεχθεί τη βία πρέπει να κάνουν γενναία αυτοκριτική» και «ιδίως ο ΣΥΡΙΖΑ που στην περίοδο πριν από την άνοδό του στην εξουσία δεν καταδίκαζε απερίφραστα τη βία εναντίον πολιτικών προσώπων».

Επισημαίνει παράλληλα ότι «οι επιθέσεις, με όποιο ιδεολογικό ή πολιτικό ένδυμα και αν περιβάλλονται, εξυπηρετούν έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: να στείλουν μήνυμα στο θύμα ότι είναι ανεπιθύμητος, ότι υπάρχουν απαγορευμένες για εκείνον περιοχές, να του διαμηνύσουν ότι δεν μπορεί να κυκλοφορεί και να είναι ελεύθερος».

«Αυτό σε δημάρχους και πολίτες, όπως είμαστε εγώ και ο Γιάννης, δεν θα περάσει. Δεν θα τους περάσει» καταλήγει.

Σχετικά άρθρα