Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: Η Ελλάδα συμφώνησε με τους θεσμούς – Καθοριστικός μήνας για τον Τσίπρα ο Ιούνιος

Handelsblatt: Η Ελλάδα συμφώνησε με τους θεσμούς – Καθοριστικός μήνας για τον Τσίπρα ο Ιούνιος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Handelsblatt, Αλέξης Τσίπρας, Ευρωπαϊκή Ένωση, Τρόικα,

«Η Ελλάδα συμφωνεί με τους πιστωτές – Ο Ιούνιος θα είναι ο καθοριστικός μήνας για τον Τσίπρα», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Η Ελλάδα, σημειώνει το δημοσίευμα, ξεπέρασε ένα σημαντικό εμπόδιο για την έξοδό της από το πρόγραμμα βοήθειας, καθώς το βράδυ του Σαββάτου έκλεισε τη συμφωνία για την τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος.

Ωστόσο, προσθέτει, ο Τσίπρας δεν έχει φθάσει ακόμη στον στόχο. «Θα πρέπει τώρα να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε.

Το επόμενο βήμα θα είναι μία έκτακτη συνεδρίαση ή τηλεδιάσκεψη του Euro Working Group, που θα ελέγξει στις αρχές της εβδομάδας το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων.

Στη συνέχεια, την ερχόμενη Πέμπτη θα συνεδριάσει το Eurogroup, ενώ μετά θα πρέπει η Ελλάδα να φέρει τις μεταρρυθμίσεις γρήγορα για ψήφιση από τη Βουλή.

Αυτό θα πρέπει να γίνει έως τα μέσα του επόμενου μήνα, πριν δηλαδή από την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου.

Η ημερομηνία αυτή θεωρείται – λόγω των θερινών διακοπών πολλών κοινοβουλίων – ως τελευταία προθεσμία για την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος στις 20 Αυγούστου.

«Έτσι, ο Ιούνιος θα γίνει για τον Τσίπρα ο μήνας που θα μπορούσε να καθορίσει την πολιτική μοίρα του», σημειώνει η Handelsblatt.

Σχετικά άρθρα