Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χουριέτ: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο που αποκαλεί τους Τούρκους αδέρφια του

Χουριέτ: Επιτέθηκαν στον δήμαρχο που αποκαλεί τους Τούρκους αδέρφια του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Hurriyet, Γενοκτονία Ποντίων, Γιάννης Μπουτάρης, Εφημερίδα Hurriyet, Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Πόντιοι, Τοπική Αυτοδιοίκηση, Τουρκία,

Εκτενή αναφορά στην επίθεση που δέχτηκε ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων για τη μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων κάνει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Η Χουριέτ συνδέει το επεισόδιο με δηλώσεις που έχει κάνει κατά καιρούς ο Γιάννης Μπουτάρης, όπως «οι Τούρκοι είναι αδέρφια μου», καθώς και στην πρότασή που είχε καταθέσει πριν εκλεγεί δήμαρχος, να ονομαστεί ο δρόμος στον οποίο βρίσκεται το σπίτι που γεννήθηκε ο Κεμάλ Ατατούρκ, στη Θεσσαλονίκη, «Οδός Ατατούρκ» και να ανεγερθεί στη μνήμη του ένα μνημείο στο κέντρο της πόλης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Γιάννης Μπουτάρης υποχρεώθηκε να αναδιπλωθεί, έπειτα από τις έντονες αντιδράσεις που συνάντησαν οι παραπάνω απόψεις του.

Τέλος, η τουρκική εφημερίδα περιγράφει με γλαφυρότητα το χρονικό της επίθεσης στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, καθώς και τις πολιτικές αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή.

Σχετικά άρθρα