Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πάγωσε” την πατριωτική αριστερά το άνοιγμα Βίτσα στο Ποτάμι

“Πάγωσε” την πατριωτική αριστερά το άνοιγμα Βίτσα στο Ποτάμι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημήτρης Βίτσας, Σταύρος Θεοδωράκης, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Λίγες ημέρες μετά το εντυπωσιακό άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνική πλειοψηφία της δημοκρατικής πατριωτικής παράταξης (πράγμα που έκανε πολλούς να πιστέψουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σαν να “ενηλικιώνεται”) και ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Δημήτρης Βίτσας “κλωτσά” την καρδάρα με το γάλα εμφανιζόμενος στο… συνέδριο του νεοφιλελεύθερου και “αγαπημένου” από τα εκδοτικά συμφέροντα και τη γερμανική πρεσβεία κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη, “πρόθυμος” να συζητήσει -αλήθεια τι ακριβώς;- με το απολίτικο μνημονιακό μόρφωμα.

Μάλιστα, τόση είναι η χαρά των υποστηρικτών του Ποταμιού (το οποίο σε μυστικές δημοσκοπήσεις έχει ήδη γκρεμιστεί στο 2,5% με εκτιμήσεις ότι το φθινόπωρο δεν θα υπάρχει), που ήδη πανηγυρίζουν από συστημικά site με τίτλους όπως “Εντυπωσιακό «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στο Ποτάμι”.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που κατάφερε τις προηγούμενες ημέρες να προκαλέσει έντονη κινητικότητα στο χώρο της ανένταχτης πατριωτικής σοσιαλιστικής αριστεράς, στην οποία ανήκει και η κοινωνική πλειοψηφία των δημοκρατικών ψηφοφόρων, ώστε μεγάλες και πολυπληθείς δυνάμεις της να συναντηθούν σε ένα πλατύ πατριωτικό παλλαϊκό μέτωπο ανατροπής, κατάφερε μέσα σε ένα πρωινό του Σαββάτου να “παγώσει” πολλούς που είδαν τον γραμματέα του κόμματος πρόθυμο και διατεθειμένο να συνομιλήσει με το νεοφιλελεύθερο εκσυγχρονιστικό σωσίβιο του σημιτισμού και της… lifestyle παράδοσης.

Είναι γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν ένα μωρό που τώρα μαθαίνει να μπουσουλά. Και στα πρώτα βήματα υπάρχουν και… ατυχήματα. Ωστόσο, αυτό που βάζει πολλούς σε σκέψεις είναι εάν τελικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από τις προθέσεις, γνωρίζουν και τον τρόπο να ανοιχτούν στο δημοκρατικό λαό. Απορούν κύκλοι της πατριωτικής σοσιαλιστικής αριστεράς για το κάλεσμα που απηύθυνε ο Δημήτρης Βίτσας στο Ποτάμι, λέγοντας «Ελάτε να συζητήσουμε για τις πρωτοβουλίες και τις ανατροπές που πραγματικά χρειάζεται ο τόπος για να ορθοποδήσει. Ελάτε να μιλήσουμε, χωρίς προκαταλήψεις και προαπαιτούμενα. Με ειλικρίνεια. Χωρίς σκόπιμες διαστρεβλώσεις και καρικατούρες των απόψεων των άλλων», απορούν λέγοντας: “Με ποιους θα τα συζητήσει όλα αυτά; Με τους καναλάρχες, τους ολιγάρχες και την αυλή του Σημίτη; Εάν θέλει να ανοίξει τέτοιο διάλογο τον κάνει και απευθείας, δεν χρειάζεται το Ποτάμι ως… ενδιάμεσο”.

Άλλοι κύκλοι από την πλευρά τους εκτιμούν ότι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και των στελεχών του είναι ότι δεν ξέρουν ούτε πώς γίνεται η διεύρυνση, ούτε τι σημαίνει αυτο-οργάνωση, ούτε πώς να απευθυνθούν στο δημοκρατικό λαό. “Θεωρούν κάποιοι, προφανώς, ότι ανοίγοντας την αγκαλιά τους στο Ποτάμι κάνουν… άνοιγμα και… διεύρυνση. Στην πραγματικότητα καταφέρνουν ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχουν εκατομμύρια ψηφοφόροι της δημοκρατικής παράταξης που δεν ψηφίζουν, πράγμα που το επεσήμανε και η Σοσιαλιστική Τάση στην εισήγησή της στην Κεντρική Επιτροπή. Σε αυτούς πρέπει να πάνε, με αυτούς πρέπει να συμπορευτούν, με τις δυνάμεις της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα ανοίγματα στα ορφανά του Σημίτη και στα υιοθετημένα των εκδοτών είναι ακατανόητα και ανόητα”. Για να συμπληρώσουν οι ίδιοι κύκλοι με σημασία.

“Ο Δημήτρης Βίτσας είναι ένα εξαιρετικό στέλεχος της Αριστεράς. Αλλά έχει πλήρη άγνοια του τι συμβαίνει εκτός των τειχών του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα απορροφάς την κοινωνική πλειοψηφία και ύστερα απευθύνεσαι και στους εκσυγχρονιστές, εάν κρίνεις ότι υπάρχει λόγος. Να πηγαίνεις και να ζητιανεύεις την πολιτική παρέα του Σταύρου Θεοδωράκη, φανερώνει ότι όχι μόνο δεν ξέρεις που πατάς και τι σου γίνεται, αλλά κινδυνεύεις, πραγματικά, να χάσεις όχι μόνο τους σοσιαλιστές, που σε αυτούς υποτίθεται ότι κάνεις το άνοιγμα, αλλά και τους δικούς σου σκληρούς αριστερούς”. Για να καταλήξουν: “Είναι ορισμένες φορές που σου προκαλεί την εντύπωση ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν κινδυνεύει από τους αντιπάλους του αλλά από τον εαυτό του”…

Σχετικά άρθρα